Stigla osveta: Pakistan napao Iran, ima mrtvih

Iran je u utorak saopštio da je gađao baze militanata u Pakistanu povezane sa Izraelom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay.com

Pakistan je izveo niz “vrlo koordinisanih” vojnih udara u iranskoj provinciji Sistan i Baludžistan, saopštilo je danas pakistansko ministarstvo spoljnih poslova.

“Jedan broj terorista je ubijen tokom obaveštajne operacije”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Da je Pakistan izveo napade na teritoriji Irana, čija su meta bili militanti Baludžistana, saopštio je ranije danas Rojtersu visoki obaveštajni zvaničnik, dva dana nakon što je Iran izveo napade na pakistanskoj teritoriji.

Iranski mediji izveštavaju da je nekoliko projektila pogodilo selo u provinciji Sistan-Beludžistan i da su ubijene tri žene i četvoro dece.

Iran je u utorak saopštio da je gađao baze militanata u Pakistanu povezane sa Izraelom.

Pakistan je saopštio da su u tom napadu pogođeni civili i da je dvoje dece ubijeno, uz upozorenje da će biti posledica za koje će Teheran biti odgovoran.

Ubijen pripadnik iranske Revolucionarne garde

Pripadnik iranske Revolucionarne garde ubijen je danas iz vatrenog oružja u jugoistočnoj iranskom provinciji Sistan-Beludžistan, javilla jedanas iranska novinska agencija IRNA.

”Pokušaji da se identifikuju i gone počinioci su u toku”, dodaje IRNA.

Ranije je Pakistan opozvao svog ambasadora iz Irana, a iranskom ambasadoru koji je trenutno u svojoj zemlji, neće biti dozvoljeno da se vrati u Islamabad, saopštila je danas portparolka pakistanskog ministarstva spoljnih poslova.

Do ovakve odluke pakistanske vlade došlo je nakon što je Iran izveo novi raketni napad na Pakistan, usmeren na sunitsku militantnu grupu na jugu te zemlje.Izvor: Republika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar