Devojka (20) je pojela tiramisu i umrla. Dve žene su optužene za ubistvo

Ana Belisario (20) preminula je 5. februara prošle godine nakon što je pojela kolač tiramisu koji je bio deklarisan kao veganski

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/No Revisions

Dve žene su pod istragom su zbog ubistva mlade Ane koja je u Italiji prošle godine tragično izgubila život nakon što je na večeri s dečkom pojela dezert.

Ana Belisario (20) preminula je 5. februara prošle godine nakon što je pojela kolač tiramisu koji je bio deklarisan kao veganski.

Naime, Ana je bila alergična na mlečne proizvode, a na večeri s dečkom joj je poslužen za dezert kolač tiramisu koji je bio deklarisan kao veganski, a bio je napravljen s mlekom, navodi Corriere della Sera.

Ubrzo je završila u bolnici nakon što je doživela anafilaktički šok u restoranu brze hrane u Milanu 26. januara.

Pod istragom za ubistvo iz nehata su dve žene koje vode jednu poslastičarnicu te su bile odgovorne za snabdevanje restorana dezertima.

Istraga je utvrdila da su osumnjičene pomešale fakturu veganskih slatkiša s dezertima koji sadrže mleko, što je rezultiralo fatalnim ishodom za mladu ženu, izvestili su italijanski mediji.

U tom trenutku pomenuta poslastičarnica snabdevala je 63 italijanska restorana veganskim proizvodom Tiramisu.

Istražni sudija navodi da nije poštovano razdvajanje sastojaka i da osoblje nije prošlo osnovnu obuku, osim kursa u trajanju od četiri sata.Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar