Drama u Južnoj Koreji: Južnokorejskog političara uboli nožem u vrat (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Napadač je uhapšen na licu mesta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/X

Lider južnokorejske opozicione Demokratske partije Li Džae-mjung napadnut je danas tokom posete jugoistočnom lučkom gradu Busanu.

On je u svesnom stanu prevezen u bolnicu, a napadač je odmah uhapšen, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Predstavnik Nacionalne univerzitetske bolnice Busan, gde je Li prevezen otprilike 20 minuta posle napada, rekao je da je opozicioni lider izboden nožem u vrat, ali da nije u životnoj opasnoti, kao i da je posle pružanja hitne pomoći i CT skeniranja prebačen u Seul, prenosi Rojters.

Opozicionog lidera je oko 10:27 tokom odgovaranja na pitanja novinara, posle obilaska gradilišta novog aerodroma u Busanu, na ostrvu Gadeok, napao nepoznati muškarac i naneo mu povrede na levoj strani vrata.

Napadač, koji se pretvarao da je jedan od Lijevih pristalica, prišao je političaru tražeći autogram i zatim ga napao neidentifikovanim oružjem otprilike 20-30 centimetara dužine, prema rečima očevidaca.

Napadač je uhapšen na licu mesta.

Predsednik Južne Koreje Jun Suk-jeol izrazio je duboku zabrinutost zbog Lijeve bezbednosti, i naredio policiji i nadležnim organima da brzo utvrde činjenice i ulože sve napore kako bi Lija brzo prevezli u bolnicu, i obezbedili mu adekvatno lečenje, saopštio je Junov portparol.

Jun je, takođe, naglasio da takvo nasilje nikada, ni pod kakvim okolnostima, ne bi trebalo tolerisati, dodao je portparol.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar