SAD žele da napajaju dronove po ideji Nikole Tesle iz 19. veka

Izvor napominje da će ove „mreže“ prenositi energiju sa zemaljskih izvora na velike visine što će omogućiti preciznost i rad na dugim dometima bespilotnih sistema, senzora i efektora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter printscreen

Američka agencija za napredne projekte u oblasti odbrane (DARPA) ulaže u novu tehnologiju bežičnog prenosa energije kako bi značajno produžila vreme leta dronova.

DARPA je pionir u projektu za značajno produženje vremena leta dronova korišćenjem bežičnog prenosa energije, što ima značajne implikacije na tehnologiju dronova i logistiku baze.

Ovog meseca, „Defense One” je izvestio da DARPA finansira „Raitheon” za razvoj energetskih „mreža“ koje bi mogle da drže dronove u vazduhu neograničeno. Prema „Defense One” DARPA program „Pauver” nastoji da stvori novu mogućnost za dizajniranje platformi koje se ne oslanjaju na količinu goriva koju nose za svoje potrebe.

Kaže se da će dvogodišnji ugovor omogućiti „Raitheonu” da kreira dizajn releja u vazduhu kako bi stvorio „mreže“ sposobne za prikupljanje, prenos i preusmeravanje optičkih zraka. Izvor napominje da će ove „mreže“ prenositi energiju sa zemaljskih izvora na velike visine što će omogućiti preciznost i rad na dugim dometima bespilotnih sistema, senzora i efektora.

„Defense One” napominje da ideja o bežičnom prenosu energije datira iz eksperimenata Nikole Tesle iz 19. veka sa prenosom energije putem radiofrekventne rezonance kroz kalemove na kratkim udaljenostima, prenosi „Azija tajms“.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar