“Nemci su na pogrešnoj strani istorije: podržavaju fašistu Kurtija”

Grenel je ovako reagovao na objavu ambasadora Nemačke u Prištini Jorna Rodea u kojoj je obavestio da je državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Siemtje Meler posetila KiM i da je imala sastanak sa Kurtijem Vjosom Osmani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Bivši izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Ričard Grenel optužio je danas Nemačku da je „stala na pogrešnu stranu istorije“ nudeći podršku premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

Grenel je ovako reagovao na objavu ambasadora Nemačke u Prištini Jorna Rodea na platformi X, u kojoj je obavestio da je državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Siemtje Meler posetila KiM i da je imala sastanak sa Kurtijem i predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani.

– Aljbin Kurti je odbacio svaku ideju koju je Zapad izneo. Nemci su na pogrešnoj strani istorije: podržavaju fašistu Kurtija. Sve zemlje na svetu osudile su Kurtija za izazivanje nasilja – osim Nemačke. Republikanci i demokrate se retko slažu… ali su saglasni da je Kurti problem – napisao je Grenel.

Rode je u svojoj objavi izvestio o kratkoj jednodnevnoj poseti Prištini državne sekretarke u Saveznom ministarstvu odbrane Nemačke Siemtje Meler, koja je, kako je naveo, razgovarala sa najvišim prištinskim zvaničnicima, premijerom i predsednicom, a ujedno je i posetila štab Kfora, gde se sastala sa predstavnicima ove misije NATO-a.Izvor: Rtv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar