Nestorović za Sputnjik: U Beogradu ćemo gledati interes Srbije – Đilasovi stvaraju atmosferu Majdana

„Mi – glas iz naroda“ neće se voditi idejom političke trgovine, jer bi ona, kako kaže, ubila pokret

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Kurir

Pokret „Mi – glas iz naroda“ neće se baviti političkom trgovinom, jer bi to ubilo kredibilitet pokreta. Naša platforma je dosta slična poziciji koju ima Putinova partija u Rusiji – to je jačanje države, jačanje bezbednosti države, zaokruživanje teritorijalne celovitosti i obezbeđivanje socijalne pravde, kaže za Sputnjik dr Branimir Nestorović.

Crvene linije pokreta „Mi – glas iz naroda“ su, prema Nestorovićevim rečima, nepriznavanje francusko-nemačkog plana, neuvođenje sankcija Rusiji, vraćanje državi njene socijalne dimenzije i poboljšanje položaja žene.

„Mi – glas iz naroda“ neće se voditi idejom političke trgovine, jer bi ona, kako kaže, ubila pokret.

U Beogradu ćemo slediti interes Srbije

Što se Beograda tiče, Nestorović kaže da se još nisu dogovorili hoće li u srpskoj prestonici, u kojoj su, prema preliminarnim rezultatima osvojili preko pet odsto i predstavljaju tas na vagi, ulaziti sa nekom drugom političkom grupacijom u koalicije.

Pošteno govoreći, pokretu „Mi – glas iz naroda“, najviše bi odgovaralo da se izbori u Beogradu ponove, jer bi tada, sa povećanom prepoznatljivošću sigurno osvojili mnogo više glasova.

„Međutim, nećemo biti toliko neodgovorni da, ako procenimo da to nije državni interes, sve radimo samo u svoju korist. Videćemo kakve su opcije, da vidimo šta sve može da se uradi u Beogradu. Ono što ne valja je stvaranje nestabilnosti. Možda je koalicija „Srbija protiv nasilja“ nezadovoljna rezultatima izbora, ali ovo što najavljuju, proteste koji će biti svakodnevni, a još nije završen izborni proces i nema zvaničnih rezultata izbora, plašim se da se stvara atmosfera Majdana. Tako da ima puno faktora o kojima moramo da razgovaramo“, napominje Nestorović.

Slobodno se može reći da je „Mi – glas iz naroda“ najveće iznenađenje proteklih izbora. Ne samo da su prešli cenzus, nego su iza sebe ostavili i neke favorite, kao što je koalicija „Nacionalno okupljanje“, koju čine Dveri i Zavetnici, ali i SPS. Pored uspeha u Beogradu, značajan rezultat pokret je ostvario i u Nišu i Valjevu.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar