Hamas ne pušta žene iz zarobljeništva, jer se plaše jedne stvari

Veruje se da je još 137 talaca ostalo u Gazi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/printscreen

Portparol Stejt departmenta SAD Metju Miler sugerisao je da palestinski islamski Hamas i dalje drži taoce Izraelke jer ne želi da one svedoče šta im se desilo u zatočeništvu.

„Činjenica da nastavljaju da drže žene taoce, činjenica da nastavljaju da drže decu taoce, samo ta činjenica, koja je kako se čini jedan od razloga što ne žele da predaju žene i razlog što je pauza propala, jeste da oni ne žele da te žene budu u stanju da kažu šta im se desilo za vreme zatočeništva“, rekao je Miler odgovarajući na pitanje novinara o rastućim dokazima o silovanju i zlostavljanju u napadu Hamasa 7.oktobra na jug Izraela.

Hamas nije do kraja poštovao primirje

Tokom sedmodnevnog primirja koje je isteklo u petak, pošto Hamas, kako tvrdi Izrael, nije predao listu talaca koje namerava da oslobodi i počeo je da ispaljuje rakete sat uoči okončanja prekida sukoba, na slobodu je pušteno 105 civila – 81 Izraelac, 23 Tajlanđana i jedna Filipinka.

Veruje se da je još 137 talaca ostalo u Gazi. U zamenu za taoce Izrael je oslobodio 240 palestinskih zatvorenika, sve žene i maloletnike, navode izraelski mediji.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar