“I napisali ste knjigu o percepciji tela? Hm…”: Emili Ratajkovski zbog fotografije svi osudili (FOTO)

Emili Ratajkovski prozvana je zbog fotografija koju su pratioci društvenih mreža okarakterisali kao fobiju od debljine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/emrata

Poznata manekenka (32), piše Page Six, nosila je različite kombinacije odeće dok je ove nedelje pozirala za naslovnu francuskog časopisa “Le Monde”, no jedna fotografija je posebno izazvala pažnju i čuđenje. Na slici koju je Ratajkovski objavila na Instagramu kao deo serije koju potpisuje fotograf Oliver Hedli Pirč, brineta cela stoji u jednoj nogavici farmerki i kao da želi da naglasi svoju vitku figuru i ukaže na razlike u veličini. Slika podseća na jednu stariju reklamu za mršavljenje, što se mnogim njenim pratiocima učinilo bizarnom inspiracijom za snimanje modnog editorijala.

“Dizajneri neće izrađivati veće veličine osim ako se ne radi o fotografiji gde mršava osoba može biti neobična: ‘Neukusno “, kazao je jedan od komentatora. Druga se osoba oglasila: “Šta je, do đavola, ta druga slika… tako neukusna i odvratna…. kako je iko to prihvatio?”.

Jedan komentator ju je čak nazvao “fotošopiranim Džaredom Foglom”, aludirajući na čoveka koji je smršao 136 kilograma hraneći se Subway sendvičima. Kasnije je reklamirao firmu, često pozirajući pored svojih bivših pantalona u reklamama i na fotografijama.

Autorka zbirke eseja “Moje telo”, objavljene 2021., a govori o odnosu prema telu, standardima lepote i društvenom pritisku na žene, proglašena je licemernom zbog ovog snimanja.

“Kakva čudna druga fotografija. I napisali ste knjigu o percepciji tela? Hm…”, komentarisao je jedan pratilac.

“Činjenica da je ceo tim ljudi radio na ovome i mislio da je ovo fora je tako je*eno.”, bio je takođe jedan od zaključaka.Izvor: Kurir, Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar