Važni susreti u Dubaiju: “Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna” (FOTO)

Predsednik Vučić prisustvuje Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na Samitu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sastao se sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom, ministrom spoljnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom i kraljem Bahreina Hamadom, kao i predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom.

– Pred ceremoniju otvaranja jednog od najznačajnijih događaja današnjice Samit lidera o klimatskim promenama COP28. Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna – napisao je Vučić na Instagramu.

Takođe, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP 28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU – naveo je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbije.av uz fotografiju susreta.

Svetski lideri, predstavnici Vlada i delegati iz celog sveta učestvuju na godišnjem samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, poznatijem kao COP28 koji se ove godine održava u Dubaiju.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar