Majkrosoft doživeo blamažu: Njihov pretraživač tvrdi da Australija NE POSTOJI, evo i zašto

Razlog za ovako neverovatan odgovor leži u staroj teoriji zavere koja je navodno prvi put pomenuta još 2006. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Da li ste znali da jedan od kontinenata, sa više od 26 miliona ljudi u suštini uopšte ne postoji? Barem takav utisak možete steći ako tražite informacije o Australiji na Majkrosoftovom pretraživaču Bing. Naime, nekoliko korisnika koji su pitali Bing da li Australija uopšte postoji dobili su negativan odgovor.

Razlog za ovako neverovatan odgovor leži u staroj teoriji zavere koja je navodno prvi put pomenuta na forumu za ljude koji veruju da je Zemlja ravna, a to je bilo još 2006. godine. Ova teorija je, verovatno iz šale, ponovo počela da se širi internetom pre 6-7 godina i po njoj je Australija jedna od najvećih prevara u istoriji. Prema ovoj sumanutoj teoriji, britanske vlasti su izmislile Australiju kako bi opravdale ubistvo desetina hiljada osuđenika koji je trebalo da budu odvedeni na tu udaljenu teritoriju.

Za sve one koji se pitaju šta je sa onim milionima Australijanaca koji tvrde da postoje i žive na tom kontinentu, ova teorija nudi sumanuto objašnjenje i za to – ne radi se o pravim Australijancima, već o tajnim agentima.

Teorija zavere o nepostojećoj Australiji se godinama ne pominje, ali se posle Bing greške ponovo priča o njoj. Na ovu grešku Majkrosoft pretraživača upozorili su neki australijski korisnici koji su naišli na ovu informaciju da ceo život žive u zabludi u pogledu zemlje u kojoj su rođeni.

– Ako Australija ne postoji, treba li onda da plaćam račune?“, našalio se jedan od korisnika koji je od Binga dobio negativan odgovor na pitanje o postojanju Australije.

Treba naglasiti da nisu svim korisnicima prikazani isti rezultati, a za neke rezultate pretrage Bing je potvrdio da Australija zaista postoji, pa čak ni Majkrosoftova veštačka inteligencija nije pala na teorije zavere, a Bing Čet nije davao tako sumanute odgovore na osnovu teorije zavere.

Majkrosoft je potvrdio da su imali problema sa Bing rezultatima pretrage širom Australije, ali su sada rešili problem tako da ako pitate njihov pretraživač da li ovaj kontinent postoji, on će reći da.

Ova situacija je jedan od mnogih primera koji pokazuju koliko treba biti oprezan sa informacijama koje se čitaju na Internetu i kako je poželjno uvek proveriti više različitih izvora.Izvor: zimo.dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar