Kiseli kupus je svima omiljen u ovim zimskim mesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što obožavamo zimi da uvrstimo u jelovnik.
Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa kupuju kiseli kupus.
Postoji jednostavan način da kiselite kupus kod kuće. Potrebno je samo da obratite pažnju na nekoliko stvari.
Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju da prilikom odabira kupusa, birate glavice koje su ubrane u jesen.
Preporuka je i da dodate neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.
Takođe, dok pripremate kiseli kupus, potrebno je da ga redovno pretačete. Možete da dodate i 2 kašike šećera po litru.
Komentari (0)