U čemu najčešće grešimo kada kiselimo kupus?

Na nekoliko stvari treba obratiti pažnju prilikom kiseljenja kupusa, kako biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/https://megapixel.click - CC0 photos for free

Kiseli kupus je svima omiljen u ovim zimskim mesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što obožavamo zimi da uvrstimo u jelovnik.

Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa kupuju kiseli kupus.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus kod kuće. Potrebno je samo da obratite pažnju na nekoliko stvari.

Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju da prilikom odabira kupusa, birate glavice koje su ubrane u jesen.

Preporuka je i da dodate neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

Takođe, dok pripremate kiseli kupus, potrebno je da ga redovno pretačete. Možete da dodate i 2 kašike šećera po litru.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!