Preko Niša za Balkan i čitavu istočnu Evropu od sada stižu vanila, kafa, kakao i banane

Određen broj srpskih kompanija je još u julu potvrdio porudžbine vanile, kafe, brašna banane, kakaoa, cveća i sušenog voća u vrednosti od 200 miliona dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Niški Aerodrom „Konstantin Veliki” potpisao je sa Ugandom ugovor o prijemu robe iz te afričke zemlje za Balkan i istočnu Evropu.

Ugovor, potpisan tokom prethodnog vikenda, obezbeđuje izvoznicima iz Ugande više od 750 kvadratnih metara stovarišnog prostora za pošiljke, uključujući i rashladne prostorije za robu koja će se distribuirati u Srbiji i dalje ka Grčkoj, Albaniji i Bugarskoj, piše „Eksjuavijeišen”.

Određen broj srpskih kompanija je još u julu potvrdio porudžbine vanile, kafe, brašna banane, kakaoa, cveća i sušenog voća u vrednosti od 200 miliona dolara.

„Ova skladišna baza za isporuke iz Ugande omogućava nam mnogo bolji pristup tržištu Balkana čiji je BDP preko 100 milijardi dolara. To će sniziti troškove dostave jednom kada se uspostavi vazdušni most iz Entebe. Kompanije iz Ugande sada mogu ovo da iskoriste za dopremanje robe u region i izvan njega”, rekao je u Nišu Odrek Rvabvogo, predsednik Predsedničkog savetodavnog komiteta za izvoz i industrijski razvoj Ugande, prenosi Sputnjik.

Očekuje se da će Srbija i Uganda sledeće godine uspostaviti redovne putničke letove, koji će pokrivati i teret.Izvor: Sputnjik, Politika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar