Zbog teških povreda HITNO prebačena za Beograd: Poznato u kakvom je stanju beba koju je zlostavljao očuh

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je muškarac zlostavljao sedmomesečnu pastorku, kada je beba zadobila jezive povrede.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

U Domu zdravlja u Kraljevu prilikom vakcinacije sedmomesečne bebe, medicinska sestra primetila je nepravilnosti na licu deteta. Daljim pregledom otkrivena je i asimetrija ramena, što je odmah alarmiralo zdravstvene radnike na moguće zlostavljanje.

Prelom nadlaktice, prelom ključne kosti, hematom na glavi, prelom rebara, unutrašnje krvarenje – ovo su jezive povrede koje ima sedmomesečna beba, a koju je kako se sumnja očuh A. K. (20) zlostavljao, saznaje “Blic”.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je sedmomesečnu pastorku u proteklih nekoliko dana A.K. (20) u porodičnom stanu, koristeći odsustvo svoje supruge, u više navrata fizički zlostavljao.

Beba je u kraljevačku bolnicu dovezena iz Vrnjačke Banje kolima Hitne pomoći, sa teškim telesnim povredama, prelomima nadlaktice i leve ključne kosti, hematomom na glavi, prelomom rebara i unutrašnjim krvarenjem.

– Bebu je majka dovela u Dom zdravlja u Kraljevu, u Službu pedijatrije. Medicinska sestra je otkrila da beba ima čudnu boju lica. Daljim pregledom primećena je asimetrija ramena. I odmah je prijavila da nešto nije u redu – kaže izvor iz kraljevačke bolnice.

Zbog težine povreda beba prebačena u Beograd

Dr Tanja Tucaković, koja je primila bebu u kraljevačku bolnicu u utorak, rekla je da je zbog težine povreda dete, nakon pregleda pedijatara i dečjeg hirurga, prevezeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu i da u tom trenutku nije bilo životno ugroženo.

U centru za socijalni rad rekli su da kao porodica nikada nisu bili evidentirani u tom centru, da se trenutno radi na utvrđivanju okolnosti u kojima su majka i dete živeli sa uhapšenim muškarcem, a proveravaju i da li je eventualno i majka bila žrtva nasilja.

Kako saznajemo, majka je sa nasilnikom živela u vanbračnoj zajednici, a ona je kasnije i priznala da je njen partner, odnosno očuh bebe, naneo povrede devojčici.
Predmet će biti prebačen u Vrnjačku Banju jer je majka sa područja te opštine.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar