Mališani iz vrtića na Zvezdari se vraćaju sa ujedima, podlivima i ogrebotinama: Oglasila se i policija

U PU Zvezdara svesni su da problem postoji i kažu da su preduzeli sve mere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

U jednom vrtiću na Zvezdari već dva dana 25 mališana ne dolazi u svoju predškolsku grupu. Roditelji kažu da na taj način izražavaju revolt i zabrinutost zbog dečaka koji već mesec i po dana maltretira ostalu decu.

Dečak je od septembra trebalo da krene u prvi razred, ali zbog emotivne nezrelosti nije upisan u školu već je vraćen da još godinu dana pohađa predškolski program u vrtiću.

Roditelji dece koja idu sa njim u grupu tvrde da se mališani svaki dan vraćaju kući sa masnicama, podlivima, ogrebotinama, ujedima.

– Zanima me da li neko zna koje korake mi kao roditelji možemo da preduzmemo da bi se detetu dodelio asistent? – napisala je jedna majka na društvenim mrežama.

U PU Zvezdara svesni su da problem postoji i kažu da su preduzeli sve mere kako bi se dečak uključio u grupu, a da sa druge strane i ostala deca budu bezbedna.

– Bavimo se kontinuiranom podrškom ovom detetu, ali i ostaloj deci u grupi. U više navrata smo razgovarali sa roditeljima kako rukovodioci tako i vaspitači i uveravali smo ih da je u redu da prihvatimo dete, da mu damo priliku da se adaptira – rekla je za RTS direktorka PU Zvezdara Milica Pavlović.

Dodala je da će u narednih nedelju dana roditelji dobiti neku vrstu uputstva na koji način mogu kod kuće da razgovaraju sa svojom decom o novoj situaciji, kako da decu usmere.

– Mi smo konkretne korake preduzeli, ali pozvaćemo i roditelje, kao aktivne učesnike u kreiranju svakodnevnih aktivnosti u vrtiću, da se na neki način uključe kako bi i oni pružili podršku ovom detetu – navela je ona.

I dok u PU tvrde da su preduzeli sve korake, roditelji na društvenim mrežama traže savet kako da se problem prevaziđe i kako da pomognu svom, ali i tuđem detetu.Izvor: Euronews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar