Izmene na linijama GSP-a u oktobru: Sve informacije na jednom mestu

Aktuelne izmene gradskog saobraćaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom oktobra 2023. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Sarajevska ulica

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Sarajevskoj ulici, na delu od Miloša Pocerca do Nemanjine, do 8. oktobra 2023, biće promenjen režim rada linija javnog prevoza.

Vozila sa linija 52, 53, 56 i 56L će u smeru ka terminusu „Zeleni venac“, na delu od raskrsnice ulica Savske i Drinske, saobraćati sledećom trasom: Savska – Savski trg – Karađorđeva – Crnogorska – Jug Bogdanova, dok će u suprotnom smeru ka perifernim terminusima saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa linije 51N će u smeru ka gradu saobraćati na trasi: Savska – Savski trg – Nemanjina i dalje redovno, dok će u smeru ka periferiji saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i privremeno stajalište „Ekonomski fakultet 1“ u Karađorđevoj ulici, koje se nalazi na poziciji ED stuba u visini parking-garaže „Kamenička“.

Gunjak ulica

Zbog izvođenja hitnih radova u Gunjak ulici, na delu od Vojvode Stepe do Stare ulice u naselju Kumodraž, do 6. oktobra 2023, doći će do promene u radu linije javnog prevoza broj 39.

Vozila sa linije 39 će saobraćati na skraćenoj trasi do okretnice u visini MZ „Kumodraž“, odakle će u suprotnom smeru saobraćati Ulicom vojvode Stepe prema gradu i dalje redovno.

Ulica Dragana Mancea

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici Dragana Mancea, na delu od Bulevara kneza Aleksandra do Gučevske ulice u opštini Savski venac, do 2. oktobra 2023, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Za vreme izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja Dragana Mancea te će linije javnog gradskog prevoza saobraćati na sledeći način: vozila sa autobuskih linija 34 i 36, u oba smera, umesto ulicama Dragana Mancea i Zorana Žunkovića, saobraćaće Bulevarom vojvode Putnika, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa autobuske linije 38L će u smeru ka ŽS „BGD centar“ saobraćati Bulevarom vojvode Putnika, kružnim tokom „Topčiderska zvezda“, gde će vršiti promenu smera kretanja i saobraćati istom trasom u suprotnom smeru.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza putnika.

Bulevar despota Stefana

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Bulevara despota Stefana (Stari grad), na delu od Ulice Džordža Vašingtona do Cetinjske, do 31. oktobra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće predmetne deonice, pri čemu će se vozila javnog prevoza kretati na sledeći način: vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa ovih linija će koristiti stajališta „Dušanova“ i „Trg republike“ (ispred „Dunav osiguranja“) na izmenjenom delu trasa u smeru ka Novom Beogradu i Železniku, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu koristiti stajalište „Dušanova“ na izmenjenom delu trase.

Vozila sa linija 32E i 43 će saobraćati skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)“. Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će saobraćati s terminusa „Trg republike“ ka Mirijevu i Višnjici ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama. Vozila sa noćne linije 101N će saobraćati s terminusa „Trg republike“ u oba smera ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnom trasom.

Ulica Antifašističke borbe

Tokom izvođenja faze 4B radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima – magistrala M3 duž Ulice antifašističke borbe, u zoni raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića, do 20. oktobra 2023. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 95.

Radovi se izvode u Ulici antifašističke borbe, na prilazu raskrsnici sa Bulevarom Milutina Milankovića, u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci (u visini razdelnog ostrva), neposredno ispred desnog skretanja u Bulevar Milutina Milankovića, kao i u desnoj saobraćajnoj traci Ulice antifašističke borbe, posle zone raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića ka auto-putu, zbog čega će vozila javnog linijskog prevoza sa linija broj 95, E1 i E6 (u smeru ka gradu) saobraćati Ulicom Jurija Gagarina, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom Milentija Popovića i dalje redovno.

Ulica Partizanske avijacije

Tokom izvođenja radova u Ulici partizanske avijacije, na delu od ulazne rampe auto-put za Zagreb (smer ka Zagrebu) do izlazne rampe auto-put za Zagreb (smer ka Nišu) – desna saobraćajna traka, GO Novi Beograd, do 4. oktobra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na nadvožnjaku iznad auto-puta za Zagreb, gde će za saobraćaj biti zauzete dve desne saobraćajne trake u smeru ka Bežanijskoj kosi, kao i saobraćajna traka Ulice auto-put za Zagreb u smeru ka Nišu.

U toku izvođenja radova vozila sa linije javnog 76 će u smeru ka Bloku 70A saobraćati ulicama Žorža Matea, Studentskom i dalje redovno (bez svraćanja pored JKP-a „Zelenilo – Beograd“), dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno, odnosno bez izmene režima.

Do 2. oktobra 2023. doći će do promene režima rada linije 76 zbog radova u Ulici partizanske avijacije i ulivno-izlivnoj rampi auto-puta za Zagreb (smer ka Nišu).

Radovi se izvode u Ulici partizanske avijacije, pri čemu će za saobraćaj biti zauzeta desna saobraćajna traka u smeru ka Bežanijskoj kosi, od zone raskrsnice sa ulaznom rampom auto-puta za Zagreb (smer ka Nišu), kao i desna saobraćajna traka auto-puta za Zagreb (smer ka Nišu) koja će u delu od zone raskrsnice sa Ulicom partizanske avijacije biti jednosmerna do izlazne petlje na auto-put za Zagreb, odnosno biće onemogućeno kretanje prema Ulici partizanske avijacije.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linije javnog prevoza 76 će u smeru ka terminusu „Bežanijska kosa /Bolnica/“ saobraćati ulicama Žorža Matea, Studentskom i dalje redovno (bez svraćanja pored JKP-a „Zelenilo – Beograd“), dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno bez izmene režima.

Takođe, neće doći do promena u radu linija 74, 75, 612 i 708, koje će u smeru prema Bežanijskoj kosi saobraćati preostalom širinom kolovoza, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

Glavna ulica

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Glavna u Zemunu – Faza 3 do 14. februara 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu i trotoaru u ulici Glavna, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Аvijatičarski trg (raskrsnica je slobodna za saobraćaj) do zone raskrsnice sa ulicom Karamatina, pri čemu će predmetna deonica biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

vozila sa linija broj 17 i 73 će saobraćati ulicama:
– u smeru ka Batajnici – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
– u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnim trasama;
vozila sa linije broj 45 će saobraćati ulicama:
– u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“ – Tošin bunar, Ivićeva, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
– u smeru ka terminusu „Blok 44“ – Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Аvijatičarski trg, Nikolaja Ostrovskog, 22. oktobra, Vrtlarska, Ivićeva, Tošin bunar i dalje redovnom trasom;
vozila sa linija broj 83 će saobraćati ulicama:
– u smeru ka terminusu „Zemun (Bačka)“ – Аleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
– u smeru ka gradu – Ugrinovačka, Vrtlarska 22. oktobra, Аleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom;
vozila sa linija broj 84, 704, 706 i 707 će saobraćati ulicama:
– u smeru ka Batajnici – Karađorđeva, Аvijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
– u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Karađorđeva i dalje redovnim trasama;
vozila sa linija broj 703, 705 i 706E će saobraćati ulicama:
– u smeru ka Batajnici – Terminus „Kej oslobođenja“, Marka Nikolića, Jovana Subotića, Stevana Markovića, Kej oslobođenja, Karamatina, Cara Dušana i dalje redovnim trasama;
– u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, do terminusa „Kej oslobođenja“.
Stajališta

Privremeno se ukida stajalište „Dušanova“ (šifra st.#803) za linije br. 45 i 83 u ulici Dobrovoljačka.

Privremeno se izmešta stajalište „Ugrinovačka“ (šifra st.#805) koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83 u ulici Novogradska, na poziciju oko 15,0 metara posle postojeće, odnosno ispred kućnog broja 31.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:

linije br. 45 i 83 u smeru ka ulici Filipa Višnjića:
Novogradska – stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 81, 81L i 85;
linije br. 17, 73, 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Batajnici i 45 u smeru ka Novom Beogradu:
Ugrinovačka – stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 45 i 83;
linije br. 17, 45, 73, 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Zelenom vencu i Novom Beogradu:
Kej oslobođenja 1 – privremeno stajalište koje u redovnom režimu koriste vozila na međumesnim linijama prema Sremu;
vozila sa linije br. 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase osim stajališta „Аleksandra Dubčeka“ u ulici 22. oktobra – smer ka ulici Džona Kenedija (šifra st.#312, stajalište koja u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85).

Zbog boljeg funkcionisanja javnog prevoza tokom izvođenja radova u Glavnoj ulici u Zemunu, do 8. oktobra 2023, menjaju se privremene trase pojedinih linija javnog prevoza.

Vozila na linijama 84, 704, 706 i 707 u smeru ka Batajnici saobraćaće sledećom trasom: Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovno, a u smeru ka gradu na trasi: Cara Dušana – Dobovoljačka – Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija – Bulevar Nikole Tesle i dalje redovnom trasom.
Vozila na linijama 703, 705, 706E saobraćaće skraćenim trasama od okretnice „Zemun (Bačka)“ prema Batajnici, Ugrinovcima i 13. maju.

Privremeno se uspostavljaju sledeća stajališta:

„Bulevar Nikole Tesle 1“ – u Ulici Džona Kenedija, na poziciji stuba javne rasvete ispred objekta sa kućnim brojem 4, oko 70 metara posle zone raskrsnice sa Bulevarom Nikole Tesle, gledano u smeru ka Bulevaru Mihajla Pupina, i to za linije 84, 704, 706 i 707;
„Džona Kenedija 1“ – u Ulici Džona Kenedija, na poziciji stuba javne rasvete ispred objekta sa kućnim brojem 31A, oko 60 metara posle zone raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina, gledano u smeru ka Bulevaru Nikole Tesle, za linije 84, 704, 706 i 707.
Sve ostale linije koje su menjale svoje trase zbog ovih radova i dalje će saobraćati na prethodno izmenjenim trasama.

Naselje Dražanj

Tokom izvođenja radova na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac na državnom putu IIB reda br. 350 (ulice Vučkova i Narodnog fronta), u naselju Dražanj u opštini Grocka, do 30. oktobra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza ulica Vučkove i Narodnog fronta, na delu od zone raskrsnice sa Beogradskom ulicom i narednih 1.500 metara, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama – saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici ulica Nemanjine i Narodnog fronta;
vozila na liniji 350 će saobraćati pod oznakom 350L na trasi: Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Moše Pijade – naplatna rampa „Umčari“ – auto-put za Niš – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Srećka Jovanovića – Senajska – Raljska – Beogradska – Vučkova – Dražanj.

Linija 504

Tokom izvođenja faze 1 na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u Ulici Sretena Popovića (Rakovica), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kružni put pa sledećih oko 900 metara gledano u smeru ka Ulici Slavka Miljkovića, do 16. decembra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Usled izvođenja radova doći će do zatvaranja ove deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linije 504, u oba smera, ići trasom: Ulica oslobođenja – Kružni put Rakovica – tunel Stara Straževica – Kružni put Kijevo – Slavka Miljkovića – Podavalska – Palih boraca – 13. oktobra – Milorada Jankovića Doce i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Pančevački most

Radovi na Pančevačkom mostu trajaće do 5. novembra 2023, najavljeno je iz JP „Putevi Srbije“.

Izvodiće se radovi na zameni ploča na pešačkim stazama, zameni ivičnjaka i popravci oštećene ograde. Takođe se, u okviru redovnog održavanja izvode i radovi na kolovozu, kao i na „higijeni mosta“.

Radovi će se izvoditi svakog dana od 20.00 do 5.00. Za saobraćaj će biti zatvorena desna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom.

Iz „Puteva Srbije“ napominju da se radovi izvode u noćnim satima, kako bi se što manje remetilo odvijanje saobraćaja i izbeglo stvaranje gužvi.

Gola bara u naselju Ušće (Obrenovac)

Izvršena je promena trasa linija javnog prevoza br. 860U i 924 u naselju Ušće zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, do 31. decembra 2023, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.Izvor: Objektiv.rs, danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar