Četiri razloga zbog kojih bi Nadal mogao da dobije izuzeće po pravilima i da nastupi na OI u Parizu

Postoji način na koji španski teniser ipak može da se provuče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Španski teniser, Rafael Nadal zbog povrede od samog početka godine ne nastupa ni na jednom turniru, a propustio je i nastup za reprezentaciju na Dejvis kupu zbog čega se povela polemika o njegovom eventualnom izostanku sa Olimpijskih igara u Parizu.

Naime, pravila brane svim teniserima i teniserkama koji nisu uzeli učešće za reprezentaciju u prethodnom olimpijskom ciklusu da nastupi na samim Igrama. A pošto je Nadal poslednji put igrao za Špance još 2019. godine, onda je jasno odakle briga.

Međutim, kako piše Sport Klub, Nadala bismo i pored svega mogli da gledamo u Parizu na osnovu jednog od četiri izuzetka.

Pošto je Rafa već sprečen da nastupa zbog povrede, to mu se samo može uzeti kao izuzetak. Isto tako, Nadal može da se “provuče” i ako nije imao rejting u periodu koji prethodi Olimpijskim igrama, a koji bi mu omogućio učešće.

Teniser može da uzme učešće i ukoliko za njega nije bilo mesta u reprezentaciji, jer je bilo bolje rangiranih tenisera zbog čega nije bilo ni poziva, kao i zbog toga što se u prošlosti isticao na Olimpijskim igrama ili u Dejvis kupu. Jasno je da ovo poslednje pravilo sve govori.

Nadal je dvostruki olimpijski šampion, tako da Francuzi sigurno neće propustiti da ga pozovu, pogotovo zbog činjenice da se igra na Rolan Garosu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar