DRAMA NA SEVERU KOSOVA: Kurti se obratio posle pucnjave u Banjskoj (VIDEO)

Kosovska policija saopštila je da je noćas u 2.34 jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila da su na ulazu u selo Banjska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je u obraćanju nakon incidenta na ulazu u selo Banjska da je jedan policajac izgubio život, a da je drugi ranjen i da se nalazi van životne opasnosti.

On je poručio da je Kosovska policija okružila napadače i da ih poziva da se predaju.

Stradao je policajac Afrim Bunjaku, po činu vodnik, a ranjen je Alban Rašiti, naveo je Kurti.

“Napadi oružanih grupa i dalje traju. Ima najmanje 30 teško naoružanih osoba koji su okruženi našim snagama i upućujem im poziv da se predaju. Oni su ti koji napadaju našu policiju. Izvršioci i njihovi nalogodavci će biti uhvaćeni i kažnjeni”, rekao je Kurti, posle sednice Saveta za bezbednost koja je održana u Prištini.

Tvrdi da se napadači nalaze pod opsadom Kosovske policije.

“Mi smo na pravoj strani i angažujemo se na sprovođenju reda i mira”, rekao je Kurti.

Kurti je takođe pokazao slike džipova bez tablica, navodeći pripadaju licima koja su učestvovala u napadu u Banjskoj. Kurti tvrdi “da lica u uniforma bez oznaka predstavljaju organizovanu formaciju koja je došla da se bori na Kosovu”.

Konferenciji za medije prisustvuje i zamenik generalnog direktora Kosovske policije Fehmi Hoti, koji je na pitanje da li ima ranjenih, rekao da za sada nema informacije o tome, ali da još ima razmene vatre.

Kosovska policija saopštila je da je noćas u 2.34 jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila da su na ulazu u selo Banjska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran. Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mesta, kako su naveli, “naišle su na otpor”, dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama.

Kurti i predsednica Kosova Vjosa Osmani za napad na policajce optužili su “srpske kriminalne bande”.

Na severu Kosova situacije je napeta, a sa terena stižu vesti da se specijalci Kosovske policije sa dugim cevima nalaze i u Severnoj Mitrovici.

Administrativni prelaz Jarinje od jutros je zatvoren iz pravca Raške ka Leposaviću, naoružani policajci i oklopna vozila nalaze se na magistralnom putu.

Eparhija raško-prizrenska oglasila se saopštenjem u kojem navodi da najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, i poručila da je “grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju”.

Prema informacijama prištinskih medija na Kosovo je došao i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar