Nevreme napravilo haos: Šid bez struje jer su pala tri stuba dalekovoda, u Smederevu oboreno drveće

Nevreme pogodilo Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Tri stuba dalekovoda su usled jakog nevremena, koje i dalje traje, srušena na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača, rečeno je u Elektromreži Srbije AD (EMS).

Tri stuba su potpuno smrskana i sve ekipe EMS-a su na terenu i nastoje da se napajanje omogući potrošačima, rekli su u EMS-u.

”Obavestili smo nadležne organe da se prikupe agregati za stanovništvo, jer kvar ne može brzo da se otkloni. Potrebno nam je da podignemo havarisane stubove”, rekli su u EMS-u.

Navode da su sve ekipe EMS na terenu, da je nevreme i dalje u toku i da se dovoze havarisani stubovi.

“Dodatan je problem što su u prethodnom nevremenu sa strane Hrvatske pali stubovi koji još nisu podignuti i to stvara problem jer ne može ni sa te strane da se dopremi električna energija”, naveli su iz EMS.

Elektromreža Srbije AD saopštila je prethodno da je, usled jakog nevremena, danas u 16.31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid.

Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta.

Na udaru nevremena se našlo i Smederevo.

U Lunjevcu kod Smedereva blokiran je put na ulasku u selo.

Usled oluje došlo je do prekida strujne mreže, a zbog jakog vetra drvo je palo i zakrčilo put. Čekaju se vatrogasci jer su strujni kablovi oštećeni.

Jak pljusak pogodio je i Zrenjanin, a vetar i kiša naterali su ljude da se rastrče koliko ih noge nose. Crni oblaci nadvili su se nad Srbijom i kiša se sručila gotovo u svakom predelu zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I ❤️ ZRENJANIN (@ilovezrenjanin)

 Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar