Večeras na Kolarcu: Nemanja Radulović deseti put sa Beogradskom filharmonijom

Sa omiljenim violinskim virtuozom, filharmonija tako proslavlja i deseti zajednički nastup na kome Radulović izvodi Betovenov Koncert za violinu i orkestar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Beogradska filharmonija sa violinistom Nemanjom Radulovićem, miljenikom domaće publike, uz šefa-dirigenta Gabrijela Felca nastavlja obeležavanje stogodišnjice orkestra, u sezoni pod nazivom „Zauvek”, večeras od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini. Sa omiljenim violinskim virtuozom, filharmonija tako proslavlja i deseti zajednički nastup na kome Radulović izvodi Betovenov Koncert za violinu i orkestar.

Svi nastupi u ovoj sezoni imaju nazive koji slave filharmonijske stogodišnje vrednosti. Zato je ovaj, drugi u nizu nazvan „Za prijateljstvo”, kao omaž filharmonijskom drugarstvu sa Nemanjom Radulovićem, jednom od srpskih velikih zvezda koja osvetljava svetska muzička neba. Kritika ga naziva „Paganinijem 21. veka” a poseban odnos ima sa publikom u Srbiji, koji prevazilazi status zvezde klasične muzike, zato je ogromno interesovanje bilo očekivano, a ulaznice su odavno rasprodate.

Filharmoničari veoma vole nastupe sa Radulovićem zbog nesvakidašnje atmosfere, koja se pamti. Dok mu je ovaj koncert deseti sa orkestrom, naš violinista prvi put nastupa pod palicom Gabrijela Felca, uz jedno od najzahtevnijih dela u literaturi namenjenoj njegovom instrumentu ‒ Betovenovim Violinskim koncertom.

Drugi deo koncerta je rezervisan za Felcovu specijalnost i simfonijski opus Gustava Malera.Izvor: Politika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar