Danas slavimo čuda Svetog arhangela Mihaila: Ovo treba uraditi na današnji dan da bi bili zdravi (VIDEO)

Praznik spomen čudesa Svetog arhangela Mihaila koji danas obeležava crkva, priseća se događaja na izvoru u Laodikiji koji se odigrao oko 300. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas se sećaju čuda Svetog arhangela Mihaila.

Praznik spomen čudesa Svetog arhangela Mihaila koji danas obeležava crkva priseća se događaja na izvoru u Laodikiji koji se odigrao oko 300. godine. Legenda kaže da je jedan neznabožac imao gluvonemu ćerku, ali uprkos tome što nije bio hrišćanin, u snu mu se javio arhangel Mihailo. Poručio mu je u snu da ćerka treba da se umije na tom izvoru.

Čovek je uradio kako mu je rečeno u snu, pa je nakon molitve umio ćerku koja je istog trenutka izlečena. Posle tog čuda su se on i ćerka krstili, a na tom mestu sagradio je crkvu Svetog arhangela Mihaila koja i danas postoji.

Još jedno čudo je zabeleženo u legendama . Jedna porodica je nakon dugogodišnjeg čekanja dobila naslednika koji je bio gluvonem, i pored toga, zaostao u razvoju. Svi su im savetovali da ga se odreknu. Međutim roditelji su rešili da se odsele iz rodnog grada i doselili se u seoce u blizini Minska. U blizini kuće bio je potok, u koji je prilikom šetnje sa ocem, dečak upao. Otac ga je brzo izvukao, a dete je zaplakalo.

Na današnji dan, veruje narod, obavezno treba moliti za izlečenje, ali i oprostiti grehe svim nevernicima i tada će im se ostvariti najveća želja . Oni i njihovi najvoljeniji biće zdravi.Izvor: nsuzivo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar