“Vreme je”: Borelj se oglasio o sastanku sa Vučićem i Kurtijem u Briselu (FOTO)

"Vreme je da počnemo ozbiljno da primenjujemo Sporazum na putu normalizacije."

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj poručio je u Briselu, da je vreme da sporazum o putu normalizacije odnosa počne ozbiljno da se primenjuje i da će danas biti jasno da li su strane spremne da preuzmu odgovornost.

“Ugostio sam predsednika Aleksandra Vučića i premijera Aljbina Kurtija na sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga u Briselu. Vreme je da počnemo ozbiljno da primenjujemo Sporazum na putu normalizacije. Danas ćemo videti da li su spremni da preuzmu odgovornost”, napisao je Borelj na platformi X.

Posle odvojenih sastanaka u Briselu je oko 11.30 časova počeo trilateralni sastanak predstavnika Beograda i Prištine sa predstavnicima Evropske unije u okviru nove runde dijaloga.
Na sastanku su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, visoki predstavnik EU za spoljne i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, kao i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Господине Борељ “Време је да радите свој посао и казните Kуртија”!Доста више вашег замајавања!!!Срамотa је!

    Odgovori

Ostavite komentar