Institut za ženski sport otvorio upis za besplatne škole sportova za devojčice

Institut za ženski sport ima cilj da omogući svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ kosarka24rs

Institut za ženski sport najavio je početak nove sezone besplatnih škola sportova u 15 gradova širom Srbije, koje su namenjene svim devojčicama uzrasta od sedam do 14 godina, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da četvrtu godinu za redom više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljenih u Institutu za ženski sport ima cilj da omogući svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu.

“Želimo da svaka devojčica u Srbiji ima priliku da oseti radost i dobrobit bavljenja sportom”, izjavila je Marina Maljković, osnivačica Instituta za ženski sport, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

“Ovo je naša četvrta godina rada besplatnih škola sportova u kojima je širom Srbije do sada treniralo više od 3.000 devojčica, i ponosni smo što doprinosimo razvoju vrednosti koje su najznačajnije za našu budućnost – briga o zdravlju, fizička aktivnost i razoj timskog duha”, dodala je Maljkovićeva.

U saopštenju se navodi da više od 60 odsto devojčica osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji nema redovnu fizičku aktivnost, koja je ključna za pravilan rast i razvoj.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar