Određen pritvor vozaču iz Zaječara: Pijan udario u decu, a onda pobegao! Evo kolika kazna mu preti

G. M. (39) se tereti je da je počinio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zakonom zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
policija
Foto/Pixabay

G. M. (39) koji je uhapšen jer je pokosio dvojicu dečaka koji su bili na mopedu određen je pritvor!

– Nakon obavljenog saslušanja, tužilaštvo je podnelo predlog sudu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i postojanja osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Kako navode iz OJT osumnjičeni je saslušan i on je izneo svoju odbranu. U daljem toku postupka obaviće se ispitivanje oštećenih i svedoka a biće naloženo da se obave i potrebna veštačenja.

– U prethodnom periodu vođena su dva krivična postupka protiv osumnjičenog G.M., isti su nakon podnošenja optužnog predloga ovog tužilaštva okončani donošenjem osuđujućih presuda – dodaju iz OJT.

G. M. (39) se tereti je da je počinio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zakonom zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi za koje delo je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Pijan prešao u suprotnu traku

Da podsetimo, G. M. se sumnjiči da je preksinoć na putu Glogovica – Dubočane, vozeći “Golf 2” prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario moped kojim su upravljali dvojica dečaka starosti 12 godina, nakon čega je pobegao.

Dečaci su zadobili teške telesne povrede, a jednom od dečaka je od siline udarca amputirana leva noga ispod kolena.

Policija je ubrzo pronašla osumnjičenog i on je uhapšen.

Uprava saobraćajne policije je organizovala presretače i patrole da raščiste put do Beograda kako bi povređeni dečak u pratnji lekarske pomoći što pre stigao do bolnice. Drugi dečak je bio prevezen u Klinički centar u Nišu.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar