Užas u Smederevu: Tukao sugrađanina nasred ulice, pa mu motkom razlupao automobil

U optužnom prelogu, javni tužilac je predložio osudu zbog ovog krivičnog dela i kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, budući da se radi o ranije osuđivanom licu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv Z. T. (28) iz Osipaonice zbog nasilničnog ponašanja izvršenog na štetu N. R. (28).

Osumnjičeni je na javnom mestu, pred više okupljenih građana, vršio nasilje prema oštećenom tako što mu je prvo zadao udarac čelom o glavu, a potom iz automobila izvadio metalnu šipku i zadavao mu udarce po telu na očigled okupljenih građana.

Oštećeni je uspeo da pobegne, a osumnjičeni je nastavio sa nasilničkim ponašanjem, pa je šipkom razbio sva stakla na automobilu oštećenog.

Svojim ponašanjem je značajnije ugrozio spokojstvo građana, a pritom je naneo lake telesne povrede N. R. i oštetio njegovu imovinu.

U optužnom prelogu, javni tužilac je predložio osudu zbog ovog krivičnog dela i kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, budući da se radi o ranije osuđivanom licu.

Krivično delo nasilničko ponašanje iz čl. 344. stav 2. KZ čini onaj ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, a ako je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda, kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar