Mali Luka (5) nije izdržao: Preminuo dečak za čiji se život borila Srbija

Dečakova majka je srceparajućom objavom na Fejsbuku saopštila tragičnu vest

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fondacija Pokreni Život

Neki put nema dovoljno reči da iskažete ono što osećate. Nema pravih reči. Teško ih je naći, a sve što mislite i napišete, samo je tuga. Sva bol ovog sveta slila se u jednu plavu umrlicu.

Maleni Luka Miladinović (5) je preminuo. Dečak je umro u sredu, 23. avgusta.

– Umesto pozivnice za rođendan… šaljemo vam.. da ga ispratimo na večni počinak ❤

Naš junak, borac, anđeo, otišao na neko bolje mesto… dušo naša nasmejana počivaj u miru – napisala je dečakova majka u objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, Luka je rođen iz blizanačke trudnoće koja je trajala do 31. nedelje, kada je došlo do spontanog porođaja koji je završen carski rezom. Lukin brat se rodio kao zdrava beba, dok je Luka imao pet dijagnoza: epilepsija, plagiocefalia poznata kao sindrom ravne glave, artrogripoza, Q66.0 talipes equinovarus koji karakteriše deformtet stopala i specifičan poremećaj razvoja pokretljivosti.

“Rođen je sa krivim stopalima. Lekari nisu odmah primetili. Deca s ekvinovarusom su potpuno u redu. Problem je kada krive budu i ruke. Problem sa rukama smo primetili posle dva meseca i tada su pretpostavili da je u pitanju artrogripoza. Deca sa artrogripozom su natprosečna, idu u školu, neko bude u kolicima, ali inače napreduju, mentalno su zdravi”, ispričala je ranije Lukina majka za Telegraf.

Artrogripoza je bolest koja nastaje kad beba nema mesta u stomaku. To je bolest mišića, celo telo je hipotono, mišići mu nisu jaki, mlitavi su. On ima otežano disanje, ne može da sedi, teško drži glavu, brzo se umara. Zbog svega toga mu je slaba i komunikacija, ispričala je majka ranije.

Za malenog Luku sakupljan je novac za operacije matičnim ćelijama u Turskoj, krajem prošle godine.

Luka će biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu u subotu, 26. avgusta u 11.15.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar