Primenite je BILO GDE: Efikasna vežba disanja koja će umanjiti STRES

Opustiće vas već nakon nekoliko minuta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Stresne situacije, česti umor koji nam oduzima snagu i brz tempo života mogu da nas dovedu u stanje čestog pritiska i bezvoljnosti.

Stalno pronalazimo nove načine da povratimo izgubljenu energiju, a vežbe disanja nam mogu značajno pomoći da se izborimo sa stresom na pravilan i prirodan način.

Ruski stručnjak za zdrav život, Aleksandar Droženikov, preporučuje za borbu protiv stresa jednu vrlo jednostavnu, ali efikasnu vežbu.

Foto/Pixabay.com

Ova vežba se radi u sedećem položaju. Trebalo bi da se udobno smestite u fotelju, ali ne smeta ni ako sednete na stolicu ili tabure. Razmaknite noge u širini ramena, laktove naslonite na kolena, šake opustite, a grudni koš blago savijte i spremni ste za početak vežbe.

Element koji je najvažniji kod ove vežbe je duboko i ravnomerno disanje. Nakon što telo postavite u zadati položaj, počnite vežbu disanja. Udahnite što dublje, počevši od stomaka koji se time nadima. Udah treba da traje sve dok zatim ne ispuni čitava pluća. Posle toga, smenjuje ga duboki izdah.

Sve vreme dok izvodimo vežbu, koncentiršemo pogled na unutrašnju stranu ruku, dok zamišljamo da držimo balon ili meku loptu srednje veličine. Dok izdišemo, polako skupljamo ruke, a prilikom udaha zaustavljamo taj pokret.

Foto/Pixabay.com

Vežbu nastavljamo da izvodimo nekoliko minuta, sve vreme se koncentrišući na pritisak koji vršimo na zamišljeni balon ili loptu.

Još jedna vežba, koju možete raditi umesto, ili nakon ove je sledeća: Udahnemo duboko na nos, a zatim usta i nos pokrijemo šakom i u tom položaju trudimo se da udahnemo. Preporučuje se da vežbu ponovite do 4 puta. To će vam pomoći u oslobađanju od stresa i normalizovati rad srčanog mišića.

Svako od nas može da odvoji nekoliko minuta, u toku dana za ovakve vežbe, a takve su da ih možete raditi čak i na poslu. Vrlo su jednostavne, ali i efikasne i mogu vas opustiti već nakon jednog izvođenja.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Dokazano je da STRES može da izazove POVIŠENU TEMPERATURU, evo i KAKO

MEDITACIJOM do spokoja: Oslobodite se stresa uz pomoć ove JEDNOSTAVNE TEHNIKE



Izvor: Objektiv.rs, uspesnazena.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar