Ovo morate da znate! Pratite sledeća pravila i našminkaćete se kao profesionalac

Svaka žena već treba da savlada osnovne stvari o šminkanju, evo šta je najvažnije da zna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Postoje određene tehnike u šminkanju, koje svaka žena mora da usavrši, kako bi izgledala zavodljivo i privlačno.

Iako su godine manje važne, nego samopouzdanje kojim ćete ih ispuniti, tridesete su ipak prvi prag zrelosti, koje podrazumevaju da ste osnovna pravila u šminkanju izvežbale.

Najbitnija je podloga

Pre nego što napunite 30, svaka žena već treba da usavrši beauty rutinu, kojom će postići zdravu, srećnu, zadovoljnu i sjajnu kožu.
Kožu morate dobro hidrirati, kako biste je pripremili za šminkanje. „Ne možete imati predivnu sliku, bez predivnog platna“. I zato pre nego što uopšte počnete da nanosite šminku, važna je podloga i zdrava, zategnuta koža.

Važno je da brižljivo birate kreme, čiji će sastojci transformisati i hidrirati kožu.

Najvažnije je područje oko očiju, koje je najosetljivije, sklono starenju i dobijanju onih finih, tankih linija, baš zbog dehidratacije i zato tu nanesite puno kreme. Zatim, tu dolazi iluminator, za nijansu svetliji nego što je to korektor, kako bi savršeno prekrili podočnjake i izgledali blistavo.

Korektor možete dodati bilo gde na licu kako bi prekrile sitne nedostatke.

Konturisanje

Tajna da lako konturišete leži u proizvodima, koji će vam dati svetlu, sjajnu završnicu, tako da ne izgledate kao da ste preterale sa puderom.

Pratite liniju jagodičnih kostiju, koja će vam pokazati pravo mesto gde da senčite, a dodir hajlajtera na vrhu jagodica daće odličnu završnicu. Četkicom brzo prelazite preko nosa i senčite linije, koje se spajaju sa obrazima.
Za konturisanje vam je ključna četka za rumenilo. Četka predstavlja vaše ruke.

Kada završite sa senčenjem, četkom dodajte bronzani sjaj, kako biste dobile sun-kissed efekat na koži i ne zaboravite da nebrojano puta, brzim i odlučnim pokretima prelazite četkom po koži.

Mat karmin

Mat karmini su veličanstveni i nema razloga da se plašite da nanosite jarke, intenzivne nijanse mat karmina. One će učiniti vaše usne debljim i širim. A ništa nije tako seksipilno i privlačno, kao jarko crveno nakarminisane usne.Izvor: najžena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar