Gužve i čekanje na granicama, evo kakva je trenutna situacija i kako da je uživo pratite

Vozači i putnici, naoružajte se strpljenjem!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Prinscreen/Kamere/AMSS

Nepregledne kolone vozila se i jutros mogu videti na graničnim prelazima, a prema najavama nadležnih, ovaj vikend će biti jedan od najfrekventnijih, jer veliki broj stranih državljana tranzitira kroz Srbiju, ali i naših, a i ovo je udarni vikend kada su turističke smene. Kamere na graničnim prelazima svedoče tome da gužve nisu prestale još od juče popodne, a sigurno je će potrajati sve do nedelje uveče.

Ogromne gužve na granicama su zabeležene već sinoć, kada su na skoro svakom prelazu bile kilometarske kolone.

Kamere na graničnim prelazima beleže nepregledne kolone, ali zvanični podaci govore malo drugačije. Zvanična zadržavanja prema preseku od 8 sati jutros na sajtu AMSS su uglavnom 60 minuta, negde i 80, ali ono što uvek treba naglasiti to je da su to samo sa naše strane. Naime, ova vremena ne uključuju zadržavanje na granici zemlje suseda, kao ni ona u međuzoni, a sve to zajedno vrlo često “podigne” vreme čekanja na granici za više sati.

Preševo

Putnička vozila na ulazu u Srbiju iz Severne Makedonije, na graničnom prelazu Preševo, čekaju oko 30 minuta, dok na ulazu u Severnu Makedoniju čekaju oko 80 minuta, zvanično se navodi na sajtu AMSS.

Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 30 minuta, a isto toliko čekaju i na ulazu u Srbiju.

Horgoš

Ha graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj čekaju oko sat vremena.

Isto toliko (60 minuta) čekaju i na ulazu u Srbiju.

– Podsećamo da je ovom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na mađarskim terminalima,a koja su trenutno oko 60 minuta, naglasili su iz AMSS-a.

Na teretnim terminalima na izlazu iz Srbije se čeka oko 30 minuta, dok teretna vozila na ulazu u Srbiju čekaju oko 30 minuta.

Foto: Prinscreen/Kamere/AMSS

Batrovci

Na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatske strane, prema poslednjim informacijama Auto moto saveza nešto pre 8:00 časova, putnička vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 30 minuta, a na ulazu u Srbiju oko 20-30 minuta.

Iz AMSS-a su podsetili da je tom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima.

Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 30 minuta, dok na ulazu u Srbiju čekaju isto toliko.

Gostun

Na graničnom prelazu Gostun, putnička vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 30 minuta, dok na ulazu u u Srbiju čekaju oko sat vremena.

Teretna vozila na izlazu iz Srbije i ulazu u Srbiju čekaju oko 30 minuta. Podaci AMSS-a se odnose na period nešto malo pre 8:00 časova.

Gradina

Na graničnom prelazu Gradina, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na izlazu iz Srbije se putnička vozila zadržavaju oko 40 minuta.

Na ulazu u Srbiju iz Bugarske, čeka se oko 30 minuta.

– Podsećamo da je ovom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na bugarskim terminalima koje dodatno povećeva ukupno vreme zadržavanja, kazali su iz AMSS-a.

Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 30 minuta, a isto toliko se čeka i na ulazu u Srbiju.

– Zadržavanje teretnih vozila posledica je organizacije rada susednog graničnog organa, pojasnili su iz AMSS-a.

Kamere za praćenje stanja uživo

Ukoliko ste krenuli ili se spremate na put preko granice, pa đelite da se informišete gde je i da li je gužva na odreženim graničnim prelazima, trenutno stanje i situaciju u svakom momentu možete da pratite uživo putem interneta na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS), klinkite OVDE.

 Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar