Otkrivena istina o zločinu u Boljevcu: Sin i majka mrtvi, otac ranjen, evo šta je prethodilo tragediji

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i otkrilo šta se zapravo dogodilo tog kobnog dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP Srbije

Nakon zločina u selu Dobro Polje kod Boljevca prošlo je nedelju dana, a u javnosti su se pojavile čak tri verzije potresne porodične tragedije u kojoj je život izgubio D.P. (25), njegova majka B.J, dok se njegovom ocu Z.P. (55) lekari bore za život. Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i otkrilo šta se zapravo dogodilo tog kobnog dana.

Tog 5. jula dogodila se nezapamćena tragedija u selu Dobro Polje, kada se sin razneo bombom, a njegovi otac i majka su upucani. Z.P. je preživeo i on je sa teškim povredama odvezen u bolnicu, gde je i operisan.

Konačno otkrivena istina o zločinu

Više javno tužilaštvo u Zaječaru odmah je pokrenulo istragu kako bi se utvrdilo ko je koga ubio, a prema informacijama utvrđeno je da je sin prvo izvršio samoubistvo, a onda je njegov otac ubio svoju ženu i pokušao da izvrši samoubistvo.

– Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Z.P iz Dobrog Polja, zbog postojanja osnovane sumnje da je 5. jula ove godine, pucajući iz puške – karabina, lišio života svoju vanbračnu suprugu sada pokojnu B.J. Naredbom o sprovođenju istrage stavlja mu se na teret izvršenje krivičnog dela ubistvo. Događaju je prethodilo samoubistvo sada pokojnog D.P. iz Dobrog Polja, aktiviranjem ručne bombe – navode iz VJT Zaječar.

Kako dodaju, u toku istrage tužilaštvo je odredilo i sprovodi sve neophodne dokazne radnje-ispitivanje svedoka, kao i nalaganje svih neophodnih veštačenja.

Kako priča rođaka ove porodice, u kuci su živeli Z.P, njegova majka, supruga i troje dece.

Kako pričaju poznanici ove porodice, njima je policija često dolazila na vrata, a Z.P. se bavio mnogim nezakonitim stvarima. Kako kažu, porodica je živela bez struje, u veoma teškim uslovima.

Kako navode rođaci, ovo je samo posledica dugogodišnjih poremećenih porodičnih odnosa. Tog dana sin B.P. se posvađao sa porodicom, jer je želeo da dovede svoju trudnu devojku da živi sa njima u kući.

– On je njima rekao: “Ja ću nju dovesti, pa makar se svi poubijali”. I onda je stariji brat D.P. aktivirao bombu i razneo se u kući – priča rođaka, koja tvrdi da su u kući u tom kobnom trenutku bili i njegov brat B.P. i majka njegovog oca.

Nakon toga, Z.P. je uzeo oružje.

– Nakon što se D.P. razneo, Z.P. je ubio svoju suprugu B.J. i pucao u sebe… – priča potresena žena.

Kako kažu poznanici, Z.P. je uzeo pušku i rekao je: “Šta će nam više životi kad nemamo sina” i pucao u B.J. pa u sebe.

Z.P. je primljen u bolnicu u veoma teškom stanju. On je nakon operacije u UKC Niš priključen na respirator. On je još uvek životno ugrožen.

– Hospitalizovan je na Klinici za anesteziju, u vrlo teškom stanju, sediran i priključen na aparat za veštačku ventilaciju. Trenutno hemodinamski stabilan, ali i dalje životno ugrožen – navodi izvor.

Ukoliko Z.P. preživi, on će krivično odgovarati za ubistvo supruge B.J. Takođe, kao preživeli očevidac porodičnog zločina on može da otkrije nove detalje i pomogne nadležnim organima da se zločin u potpunosti rasvetli.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar