OVO ĆE DA ODJEKNE! UEFA ukida jednu važnu stvar u sva tri takmičenja!

UEFA je pripremila novi format takmičenja u sva tri evropska kupa za sezonu 2024/2025. uz jednu važnu odluku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/UEFA

Nema više ukršatanja klubova iz Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija u nokaut fazi.

Praktično, trećeplasirane ekipe iz grupne faze Lige šampiona neće kao do sada više igrati “baraže” za drugoplasiranima iz Lige Evrope u šesnaestini finala, niti će to moći trećeplasirani iz Lige Evrope sa drugoplasiranim iz Lige konferencije.

UEFA želi da uskrati šansu neuspešnima i da nagradi one koji su se istakli u grupnoj fazi svog takmičenja.

Grupne faze UEFA Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferecnija u sezoni 2024/2025 imaće po 36 timova i igraće se u idntičnim formatima.

U Ligi šampiona, 36 ekipa biće raspoređeno po rangu u četiri kvalitativne grupe, a žrebom će se odrediti da svaka ekipa odigra po deset mečeva: pet kod kuće i pet na strani.

Tako će klub iz prvog “šešira” odigrati dva meča protiv kluba istog ranga, tri protiv klubova iz drugog, tri protiv klubova iz trećeg i dva protiv klubova iz četvrtog “šešira”.

Osam prvoplasiranih će direktno obezbediti plasman u osminu finala, a preostalih osam će biti poznato posle plej-of mečeva ekipa koje su plasirane 9-24. mesta na tabeli.

Takmičenje po grupama će trajati od septembra do januara.

Liga Evrope i Liga konferencije će brojati takođe po 36 timova, sa malom razlikom u odnosu na LŠ. Svaki klub u Ligi Evrope odigraće po osam mečeva, a u Ligi konferencije po šest.

Najboljih osam će se kvalifikovati u nokaut fazu automatski, dok će oni koji završe 9-24. mesta, baš kao i u LŠ, igrati plej-of da bi se plasirali u osminu finala.Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar