Haos širom Francuske i tokom noći: Neredi, hapšenja ï pljačke zbog ubistva maloletnika

Na Trgu Konkord u Parizu sinoć se, uprkos zabrani, okupilo više stotina ljudi, koje je policija pokušavala da rastera, a demonstracije su se održavale i u Marselju, Lionu, Tuluzu, Strazburu, Remsu i Lilu, prenosi Frans24

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/The Guardian

Širom Francuske i sinoć su nastavljeni protesti i neredi koji su počeli pre četiri dana, nakon što je policija ubila sedamnaestogodišnjeg mladića.

Na Trgu Konkord u Parizu sinoć se, uprkos zabrani, okupilo više stotina ljudi, koje je policija pokušavala da rastera, a demonstracije su se održavale i u Marselju, Lionu, Tuluzu, Strazburu, Remsu i Lilu, prenosi Frans24.

Ministarstvo unutrašnjih poslova sinoć je širom Francuske na ulice izvelo 45.000 policajaca, od čega u Parizu 5.000, ali ni to nije dovoljno da se očuva javni red. U Lionu je na protestu bilo više hiljada ljudi, koji su na policajce bacali Molotovljeve koktele, na šta je policija odogovorila ispaljivanjem suzavca.

Veliki broj demonstranata bio je i u Grenoblu, gde su opljačkane brojne prodavnice.

Velikih nereda je bilo i u Strazburu, gde su uhapšene 33 osobe, dok je u Marselju uhapšeno 49 demonstranata, a povređena su dvojica policajaca.



Izvor: Guardian, France 24

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar