GAJIO PIT BULOVE ZA BORBE: Psi imali rane po telu, određen mu pritvor do 30 dana

U divljoj odgajivačnici pronađeno 15 pitbulova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu sud je odredio do 30 dana pritvor V. V. (54) zbog sumnje da je imao neregistrovanu odgajivačnicu pasa, a da je pse, kako se sumnja, koristio za borbe.

On se sumnjiči za krivična dela ubijanje i mučenje životinja u sticaju sa neovlašćenim bavljenjem određenom delatnošću, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.
Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili uništi relevantne dokaze.

Podsetimo, efikasnim radom Policijske uprave u Smederevu u saradnji sa glavnim javnim tužiocem, otkrivena je neregistrovana odgajivačnica pasa, gde je pronađeno više od 15 pasa rase “pitbul”.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u dužem periodu zlostavljao i mučio pse, koji su zatečeni u veoma lošem opštem stanju.

Pregledom veterinara konstatovane su brojne povrede, kao i ožiljci na glavama životinja, a koji nastaju prilikom borbi pasa.Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar