Detalji o ponašanju MONSTRUMA IZ MLADENOVCA šokiraju: Ispitano 8 svedoka evo šta se sve SAZNALO DO SADA

U. B. je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/društvene mreže

U istrazi masakra u Mladenovcu ove nedelje je u Višem javnom tužilaštvu saslušano osam svedoka. Saslušani su neki od ranjenih koji su preživeli krvavi pir U. B. (21), a jedan od svedoka je otkrio U. B. ponašanje uoči samog masakra.

Saslušane su porodice žrtava, koje su ispričale potresne detalje kobne večeri. Ispitano je nekoliko ranjenih, a očekuje se da uskoro budu ispitani i ostali povređeni, kada im zdravstveno stanje to omogući. Jedna od devojaka koja se te večeri nalazila u dvorištu u selu Dubona pre samog masakra, videla je U. B., a u svom iskazu je otkrila kako se ponašao.

– Poznajem ga otprilike godinu dana, često je motorom dolazio u školsko dvorište, prilazio je okupljenom društvu i često se družio sa meštanima – ispričala je devojka.

Ona nije imala informacije da su postojali neki problemi sa njim, već kako je rekla, družio se sa nekim ljudima iz sela.

Ona je primetila U. B. u automobilu u Duboni oko 22:30 časova tog 4. maja. Kako je ispričala, uočila je da je nešto neobično u njegovom ponašanju, ali tada nije ni slutila šta U. B. planira.

– Videla sam kada je prošao kolima, usporio je pored školskog dvorišta, pogledao me je i osmotrio školsko dvorište, ali se nije javio. Samo je produžio ka Malom Orašju. Prošlo je neko vreme, a zatim sam čula pucnje – ispričala je ona.

Devojka tog kobnog trenutka nije bila u školskom dvorištu, kada se U. B. vratio u Dubonu i ispalio hice, ali je čula pucnje i ubrzo saznala šta se dogodilo.

U. B. je tada u Malom Orašju ubio pet osoba, u Duboni troje, a ranio je 14 ljudi.

Podsetimo, taksista je u Tužilaštvu ispričao da je kobne noći primio poziv od dispečerske službe u kojem mu je rečeno da ima vožnju do mesta u blizini Uba.

Kako je ispričao on se dok je vozio putnicu isključio sa autoputa na naplatnoj rampi Mali Požarevac.

– Tada je, ispričao je on, primetio više policijskih vozila u suprotnoj traci, a on je nastavio da vozi polako. Čekao je red na naplatnoj rampi i ispred njega je bilo nekoliko vozila. Oko 23.30 u njegovo vozilo je upao mladić koji je držao torbu u ruci – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, U. B. se taksisti obratio rečima: “Vozi, imam bombu.”

– Taksista mu je rekao da ima mušteriju, međutim, U. B. je bio uporan i pošto je pretio bombama taksista je shvatio da ima bombu. U. B. je seo pored devojke koja je već bila u vozilu. Ona je ćutala, a on joj se obratio: “Vidi, imam bombu”. U jednom trenutku je počeo i da čita vesti, a taksista je tada saznao i da U. B. otac radi u Vojsci. Taksista je rekao i da će mu otac imati silne neprilike. Prema rečima taksiste, U. B. je rekao i da će ako ga uhvate ići na doživotnu robiju ili će da ga ubiju ili će sam sebi da oduzme život. Kada su stigli u Vinjište, U. B. je od taksiste tražio 3000 dinara, jer mu treba za hranu i tražio mu da obeća da ga neće prijaviti – navodi izvor.

U. B.je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju. Ubrzo nakon što je uhapšen, policija je lisice na ruke stavila i njegovom ocu R. B., kojem je u četvrtak produžen pritvor do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja krivično delo “nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija”.

On se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je, njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar