5 odlika pravog prijateljstva: Imate li OVAKVE OSOBE kraj sebe?

Postoji pet vrsta ponašanja i postupaka koji nam pomažu da razlikujete ko nam je pravi prijatelj od onoga ko je samo površni poznanik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Prijatelji se zabavljaju; Foto: pixabay.com

Tokom godina upoznaćete brojne ljude s kojima ćete uspostaviti prijateljstva. Kao i sva osećanja i prijateljstvo ima razne nijanse, s nekima ćete imati jače veze nego s drugima, nekima se slobodnije poveravate, a s drugima volite provoditi slobodno vreme.

Pitate se kako razlikovati prava prijateljstva od onih koja to možda i nisu? Postoji pet vrsta ponašanja i postupaka koji nam pomažu da razlikujete ko nam je pravi prijatelj od onoga ko je samo površni poznanik.

Tu su kad vam je podrška najpotrebnija

To nije samo kliše, pravi prijatelji se mogu da definišu kao takvi ako su vam blizu kad vam je to zaista potrebno.

Blizu su čak i ako su daleko

Pravi prijatelji uvek su vam blizu čak i kada su fizički daleko.

To su oni ljudi zbog kojih vam se, čak i ako ih ponovo vidite tek nakon dugo vremena, čini da nije prošao ni trenutak.

Govore onako kako jeste

Pravi prijatelji su iskreni prema vama, govore vam kako jeste, a ne ono što želite da čujete, grubi su prema vama kada je potrebno, kada možda osete da počinjete da gubite smer jer vam samo žele najbolje.

Ne iskorišćavaju vas

Pravi prijatelji vas ne iskorišćavaju, ne traže vas samo kad im je potrebno, ne nestaju samo da bi se pojavili kasnije samo da bi vas zamolili za uslugu. Mora postojati ravnoteža – obe strane podjednako primaju i daju.

Prihvataju vas takvog kakav jeste

Ovo je verovatno najvažnije od svega: osnova poverenja i privrženosti mora biti prihvatanje snaga i slabosti. Pravi prijatelji vas prihvataju onakvima kakvi jeste i ne pokušavaju da vas promene kako im se sviđa.



Izvor: Objektiv.rs, Novi list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar