Aleksandar Vučić dočekao predsednicu Indije Droupadi Murmu

Srbija je druga zemlja koju predsednica Indije posećuje od stupanja na dužnost u julu prošle godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je indijsku predsednicu Droupadi Murmu ispred Palate Srbija.

Ona je dočekana uz najviše državne počasti, crveni tepih, postrojenu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himne dve države.

Dočeku su prisustvovali i članovi Vlade Republike Srbije, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predsednik Privredne komore Marko Čadež i delegacija Indije.

Program posete predviđa ceremoniju svečanog dočeka ispred Palate Srbija koji je počeo nešto posle 10.30 ča sova. Zatim sledi sastanak u užem formatu, kao i plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Indije predvođene predsednikom Vučićem i predsednicom Republike Indije.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike, nakon izjava za medije Vučića i Droupadi Murmu, sledi srpsko-indijski poslovni forum.

Droupadi Murmu je rođena kao Puti Birancci Tudu, 20. juna 1958. godine u Majurbhanjdu, a na funkciju 15. predsednice Indije stupila je 25. jula 2022. godine.

Srbija je druga zemlja koju posećuje od stupanja na dužnost u julu prošle godine.

Članica je Indijske narodne partije. Prva je osoba koja pripada plemenskoj zajednici i druga žena nakon Pratibe Patil na toj funkciji, a takođe je najmlađa osoba na funkciji predsednika.



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar