NOVI NIVO VIRTUELNE STVARNOSTI: Apple predstavio “čudo” od gotovo 3.300 evra (FOTO)

Vision Pro se kontroliše očima, rukama i glasom, a pokazano je i kako uređaj radi sa aplikacijama, video zapisima i fotografijama, nudeći ogroman ekran za sav sadržaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija: Pixabay / Niek Verlaan

Posle sedam godina razvoja, uređaj proširene stvarnosti američke korporacije Apple, konačno je predstavljen. Vision Pro spaja virtuelnu stvarnost sa stvarnim svetom. Sistem je više fokusiran na proširenu stvarnost nego virtuelnu realnost, a kompanija je predstavila novu paradigmu kao „prostorno računarstvo“.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Tima Kuka (Tim Cook), sa Vision Pro uređajem korisnici više nisu ograničeni ekranom, a najavljeno je da će se uređaj u prodaji naći početkom sledeće godine po ceni od 3.499 dolara (oko 3.260 evra), prenosi Blic.

Vision Pro se kontroliše očima, rukama i glasom, a pokazano je i kako uređaj radi sa aplikacijama, video zapisima i fotografijama, nudeći ogroman ekran za sav sadržaj. Takođe se može koristiti za igranje video igrica i gledanje 3D filmova.

To je način interakcije sa korisničkim interfejsom računara – nešto što kompanija naziva tipom uređaja za unos koji je sličan mišu ili dodirnoj ploči. Uređaj je iznenađujuće sličan ranijim renderima koji su „procureli“ u javnost.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar