Nastavak provokacija: Atić menja pečat S. Mitrovice iz “Administrativna kancelarija” u “Republika Kosovo”

Atić je zakletvu položio 19. maja, u zgradi opštine u Severnoj Mitrovici, sa koje je odmah skinuo srpsku zastavu i istakao kosovsku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Novi gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić menja pečat te opštine pa će tako ubuduće umesto “Administrativna kancelarija” pisati “Republika Kosovo”, prenosi Koha.

Tačnije, na pečatu će na tri jezika, albanskom, srpskom i engleskom stajati „Republika Kosovo – Opština Severna Mitrovica“.

Atić je izabran za gradonačelnika Severne Mitrovice na lokalnim izborima održanim u četiri opštine na severu 23. aprila u procesu koji su Srbi, kao većinsko stanovništvo, bojkotovali. Na te izbore izašlo je samo oko 3,5 odsto birača, odnosno 1.567 građana od više od 45.000 onih koji imaju pravo glasa. Atić, koji je iz Pokreta Samoopredeljenje na čijem čelu je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurt, dobio je 533 glasa.

Zakletvu je položio 19. maja, u zgradi opštine u Severnoj Mitrovici, sa koje je odmah skinuo srpsku zastavu i istakao tzv. kosovsku.

Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

U sredu, 31. maja, uputio je zvaničan zahtev uputio predsedniku Asocijacije kosovskih opština Sazanu Ibrahimiju, u kojem je zatražio da opština Severna Mitrovica, postane deo te organizacije.

Asocijacija kosovskih opština (AKO) osnovana je 2001. godine, kao neprofitna organizacija, čiji su članovi organi lokalnih samouprava, izuzimajući srpske opštine.



Izvor: Kosovo Online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar