Maturanti VELIKOG SRCA: Umesto poklona razrednoj, novac donirali bolesnoj Leskovčanki (FOTO)

Učenici i kolege na Fejsbuk profilima s oduševljene hvale svoje drugare, ali ponajviše profesorku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Facebook/Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac

Običaj je da na kraju godine, posebno kada se opraštaju od škole, učenici kupe svom razrednom starešini poklon u znak sećanja na tu generaciju, ali i zahvalnosti. Učenici 7/3 Trgovinsko ugostiteljske škole iz Leskovca postupili su drugačije i dobili velike aplauze, piše Jug media.

Naime, budući poslastičari, njih 22-oje, prikupljen novac za poklon razrednoj uplatili su za lečenje profesorke violine Jovane Pavlović iz grada na Veternici, koja se bori za život i za koju cela Srbija, pa i dijaspora, prikuplja novac za lečenje.

– Mi ih nismo samo učili gradivu, već da budu i humani ljudi. Tokom školovanja imali smo mnogo humanutarnih akcija i ovo je samo jedna od njih – kaže za Jugmediju razredna odeljenja 7/3.

Prema nezvaničnom saznanju ovog portala, sugestija za ovakav čin došla je od nje i koleginice koja predaje predmet poslastičarstvo.

– Volela bih da nas je više. Ovo je malo, ali je gest human. Što se tiče mene, oni su već položili ispit zrelosti – dodaje ova skromna profesorka.

Učenici i kolege na Fejsbuk profilima s oduševljene hvale svoje drugare, ali ponajviše profesorku.

– Razredna sa entuzijazmom, razredna perfekcionista, pravi profesionalac i humanista, je dozivela upravo ono čemu je naučila svoje učenike, osim redovnih školskih obaveza. Veliko bravo – kaže za Jugmediju direktorka škole Dragana Ivančević.



Izvor: Jugmedia

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar