“Vatra je stvarna”: Nakon smrti muža “UCVELJENA UDOVICA” bila intimna sa 15 muškaraca u jednoj godini

Kontroverza koja ima svoje korene u medicini i psihologiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Free-Photos

Gubitak partnera je treći po redu najtežih gubitaka, odmah nakon gubitka deteta i roditelja. Kada se to desi u ranim godinama, posebno je bolno.

Iako bi većina preporučila psihoterapiju, žena po imenu Aleks Dilejni odlučila se da promeni šablon i pokuša da “utiša svoj bol” na kontroverzan način.

Naime, ona je nakon samo četiri meseca od smrti muža, Nika, otišla na dejt koji je odmah rezultirao intimnim činom.

– Upoznali smo se na mreži nekoliko dana ranije i dogovorili da se nađemo na kafi, jedna stvar je vodila drugoj – priseća se tridesetdevetogodišnja udovica.

No, tu priči nije kraj; Aleks je istovremeno razgovarala sa nekoliko drugih muškaraca.

Nakon prvog dejta, Aleks je otišla još na njih 14 i svaki je rezultirao intimnošću, što je, kako ona navodi, “potpuno protivno njenom karakteru” jer je pre Nika “imala samo pet partnera”.

– Oplakivala sam svog pokojnog muža, on je bio ljubav mog života kom sam bila verna deset godina; iznenada je preminuo od plućne embolije izazvane venskom trombozom. Bila sam slomljena, nisam jela, nisam mogla da spavam, trenirala sam kao luda kako bih skrenula sebi misli, iscrpljivala sam se. U meni se budila nepoznata želja za drugim muškarcima – objašnjava Dilejni.

A medicina ima objašnjenje za gore spomenutu “želju” a zove se “udovičina vatra”, fenomen priznat u psihologiji o kom se malo govori zbog odmazde koju izaziva, ali je njegova moć stvarna.

Nedavno istraživanje je pokazalo da čak 63 odsto udovica ili udovaca oseća neki oblik snažne, seksualne privlačnosti, ali se većina oseća krivim da je priznaju sebi, a kamoli ispolje ka drugima.

– Ta vrsta probuđenog libida je slična osećaju ludila. Ali to je tuga. Mrzela sam da budem u blizini svih stvari koje su činile naš život, ali takođe nisam mogla da podnesem da se istih otarasim. Nisam mogla da radim normalne stvari poput čitanja, bilo mi je nezamislivo da se opustim – ističe udovica.

Psiholozi tvrde da fizičko zadovoljsto skreće pažnju sa emotivnog bola koji ume da postane nepodnošljiv za telo.

– Stres i tuga mogu povećati nivoe hormona stresa – testosteron i kortizol. Intimni čin preplavljuje telo hormonima dobrog raspoloženja koji se tome suprotstavljaju. Nakon traume, naša tela često reaguju povećanom željom zbog bioloških razloga: kada smo pod pretnjom, osećamo povećanu želju da se reprodukujemo i obezbedimo svoj opstanak – stručno objašnjava terapeut Kler Dikon, a prenosi “Dailymail”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar