NIKO KAO JOKIĆ: Niže rekord za rekordom, as Denvera pravi čuda u finalu (FOTO)

Samo su tri košarkaša u istoriji NBA lige tokom jednog plej-ofa, imali više od 450 poena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ Swish NBA

Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu utakmicu u pobedi Denvera nad Majamijem. Nagetsi su slavili u prvoj utakmici velikog finala 104:93, a srpski centar završio je meč sa još jednim tripl-dabl učinkom, svojim devetim u plej-ofu.

As ekipe iz Kolorada postigao je 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija i uzgred oborio nekoliko rekorda u NBA ligi, a među njima se našao i jedan koji je pripadao velikom Majklu Džordanu.

GREBALI GA, TUKLI, ČUPALI… NE VREDI! Ovako Nikola Jokić izgleda posle Lejkersa (VIDEO)

 

Naime, 14 asistencija Nikole Jokića u prom meču je najveći broj uspešnih dodavanja jednog centra u istoriji NBA finala.
Nikola Jokić postao je tek drugi igrač posle Džejsona Kida u istoriji lige koji je u finalu debitovao sa tripl-dabl učinkom.

Nikola Jokić i Lebron Džejms jedina su dva košarkaša u poslednjih 25 godina koji su na poluvremenu jedne finalne utakmice imali po 10 poena i minimum isto toliko asistencija.
Samo su tri košarkaša u istoriji NBA lige tokom jednog plej-ofa, imali više od 450 poena, 200 skokova i 150 asistencija, a u društvu najvećih Nikola Jokić se našao sa Lerijem Birdom i Lebronom Džejmsom.

​I za kraj, kako prenosi ESPN, Nikola Jokić postao je tek drugi košarkaš u istoriji lige da je na svom debiju u finalu imao najviše poena i asistencija u konkurenciji obe ekipe, što je do sada jedino pošlo za rukom velikom Majklu Džordanu.



Izvor: Euronews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar