Uhapšen veteran sa Košara na Jarinju: Kosovski mediji prenose laži da je bio komandant jedinice

Saslušanje S. J. i njegovog prijatelja se očekuje danas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici Kosovske policije uhapsili su u utorak uveče Srbina i njegovog prijatelja iz Slovenije, koji je vozilom došao iz pravca Raške, potvrdili su njegovi prijatelji i porodica. Reč je o S. J. (48), veteranu sa Košara i njegovom prijatelju, koji ima prebivalište u Sloveniji. Prema nezvaničnim saznanjima, izvukli su S. J. i njegovog prijatelja iz auta i odveli u nepoznatom pravcu.

Na Fejsbuk stranici Kosovske policije navedeno je da su “Na severu zemlje uhapšene dve osobe osumnjičene za krivično delo ‘neovlašćeno držanje

oružja i opojnih droga’. Kosovska policija je, u znaku zalaganja za obezbeđenje i sprečavanje kriminalnih radnji, na severu zemlje zaustavila vozilo (slovenačkih tablica) kojim su dvojica srpskih muškaraca, državljana Srbije, kružila.

Dvojica osumnjičenih su uhapšeni i sprovedeni u policijsku stanicu, nakon što je prilikom provere vozila kojim su upravljali pronađeno i oduzeto više nelegalne opreme, uključujući maskirne maske, nacionalističke ambleme, dokumentaciju itd”, navodi se u saopštenju.

Prema saznanjima, S. J. je krenuo na Kosovo i Metohiju kako bi dao podršku Srbima koji tamo žive i od rekvizita imao je samo srpsku zastavu i beretku.

Uhapšeni S. J. ratni je veteran sa Košara, odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti, i bio je pripadnik 125. motorizovane brigade.

Kosovski mediji prenose netačne informacije da je bio oficir i komandant na Košarama.

Kako se saznajemo, S. J. i njegov prijatelj bi trebalo da budu danas saslušani.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar