Deci će poslednje sećanje da bude MASAKR: Majka osmakinje iz “Ribnikara” otkriva detalje maturske večeri

Roditelji su zadovoljni podrškom države i svesni su da je učinjeno sve da se situacija stabilizuje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS1

Članica Saveta roditelja u OŠ “Vladislav Ribnikar” Mina Zirojević, čija ćerka pohađa osmi razred ove škole za Informer navodi da su neki od drugova iz odeljenja njene ćerke već polagali prijemni ispit za neke od specijalizovanih srednjih škola, a da sada razmatraju kako će izgledati njihovo matursko veče

Ona navodi da je zadovoljna načinom na koje je Ministarstvo prosvete regulisalo status đaka osmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar”.

– U pitanju su đaci koji su zaista izvanredni u mnogim oblasitma…Neki od njih su 10 dana posle masakra polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane škole i odlično su prošli, iako im nije bilo lako zbog svega što se dogodilo. Svakako nije lako, dok se sprema za prijemni ispit moja ćerka ili plače ili ide u crkvu ili na groblje. Poznavala je nastradalu S.N. i jednostavno ne možemo da kažemo da se potpuno oporavila od šoka. Svakako, osmaci iz “Ribnikara” nisu zaslužili da im poslednje sećanje na ovu školu bude masakr. Razmatra se matursko veče, koje bi bilo bez muzike. Ta deca su mnogo vezana jedni za druge, trebalo bi da obeleže kraj osnovne škole – navodi sagovornica.

Kako objašnjava, roditelji su zadovoljni podrškom države i svesni su da je učinjeno sve da se situacija stabilizuje.

– Naravno ima i onih koje drma strah više nego decu, ali mi zaista imamo ogromnu podršku i sve što tražimo nadležni nam omoguće. Sve što je moglo da se uradi je zaista pruženo. Imamo ogromnu podršku, a naročito bih istakla direktora školske uprave Beograd Dragan Filipovića koji je sa nama sve vreme- kazala je Zirojevićeva.



Izvor: Informer

Komentari (1)

  1. Deca su vezana međusobno to je lepo rečeno.Kao roditelj Ribnikarca moram preneti da je sada deci veća trauma da će biti razbacana po drugim školama.Deca žele da ostanu zajedno žele da pohađaju Ribnikar u čast i sećanje na svoje stradale drugare i Dragana.

    Odgovori

Ostavite komentar