TEROR KOJI TRAJE: U 75 škola širom Srbije dojave o bombama

Zasad je potvrđeno da su dojave bile lažne u Kragujevcu, Novom Sadu, Novom Pazaru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Taken

Dojave o bombama od jutros je dobile dve kragujevačke osnovne škole.

Policija je evakuisala i te objekte, u kojima je u toku kontradiverzioni pregled, javlja Ucentar.rs.

Reč je o osnovnim školama Stanislav Sremčević i Sveti Sava.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, više škola širom Srbije dobile su dojave o postavljenim bombama.

Deca su evakuisana iz tih škola, dok pripadnici MUP-a vrše konradiverzione preglede kako bi utvrdili da li su dojave lažne.

U svih 7 osnovnih škola u Subotici jutros je stigla dojava o podmetnim eksplozivnim napravama, saznaje portal Subotica.com u Policijskoj upravi Subotica, piše subotica.com.

Kontradiverzione ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova izašle su na lice mesta i proverile pojedinačno svaku od obrazovnih ustanova i utvrdili da se radi o lažnim dojavama.

U pitanju su škole Sečenji Ištvan, Matko Vuković, Jovan Mikić. Majšanski put, Kizur ištvan, Sonja Marinković, Đuro Salaj. Nakon kraćeg prekida nastava je nastavljena po utvrđenom školskom rasporedu.

Lažne dojave o bombama i u dve niške škole.

Dojave o bombama stigle su danas na mejl Specijalne škola za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” i Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika”, a kontradiverzioni pregledi su pokazali da su obe dojave lažne, kazali su u Policiijskoj upravi u Nišu.

– Po obavljenom pregledu nastava je normalizovana u obe škole. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo koje je slanje lažnih dojava okarakterisalo kao krivično delo izazivanja panike i nereda – rekli su u policiji.

Lažne dojave o bombama minulog utorka dobile su Prehrambeno-hemijska škola i Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” u Nišu.

Sedamdeset pet škola širom Srbije je do devet časova dobilo dojave o postavljenim bombama. Kako javljaju dopisnici RTS-a, dojave o bombama stigle su u Beograd, Niš, Čačak, Gornji Milanovac, Novi Pazar, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Sad, Suboticu i Apatin.

Deca su evakuisana iz tih škola, dok pripadnici MUP-a vrše kontradiverzione preglede kako bi utvrdili da li su dojave lažne.

Zasad je potvrđeno da su dojave bile lažne u Kragujevcu, Novom Sadu, Novom Pazaru.

I u prethodnom periodu u škole u više gradova u našoj zemlji stizale su dojave u bombama, a nakon pregleda prostorija utvrđeno je da su lažne.

Stručnjaci upozoravaju da se lažnim dojavama državi nanosi višestruka šteta – pravna, ekonomska i politička.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar