Vučević: “Situacija na KiM prividno mirna, Kurti želi da etnički očisti Kosovo od Srba”

Ministar odbrane rekao je da je napetost maksimalna, posebno među Srbima koji su ugroženi "poslednjim terorističkim aktima režima Aljbina Kurtija"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TANJUG TV

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu i Metohiji jutros mirna ili bolje reći prividno mirna, jer ona može da eksplodira svakog trenutka, pošto je napetost maksimalna, posebno među Srbima koji su ugroženi “poslednjim terorističkim aktima režima Aljbina Kurtija”.

Vučević je za TV Prva rekao da očekuje odlučniju akciju Kfora u zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji. “Važno je ako Srbi uspeju da na miran način iskažu svoje protivljenje onome što im se dešava, posebno u četiri opštine na severu, a da ne dođe do dalje eskalacije”, kazao je Vučević.

On je rekao da Kurti radi na tome da etnički očisti Kosovo od Srba i to mu je glavna agenda, navodeći da je ovo vid pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji kojima se poručuje da ne mogu ostati na severu. Vučević koji je juče izabran za predsednika Srpske napredne stranke umesto (SNS) Aleksandra Vučića, rekao je da će se SNS uključiti u Narodni pokret i da Vučića vidi kao lidera tog pokreta.

“Gledaćemo da stranka nastavi da radi u istom ritmu, sa istom politikom”, rekao je Vučević i poručio da će čuvati SNS kao najjaču stranku i motor razvoja Srbije.Izvor: TV Prva

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar