SLUČAJ “NAMEŠTANJE U SUPERLIGI”! Tužilaštvo formiralo predmet, ISTRAGA će sve pokazati

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu uključilo se u slučaj koji je još jednom ukazao na težak kriminal koji vlada u srpskom fudbalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Istraga će pokazati da li su fudbalski klubovi Kolubara iz Lazarevca, Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada učinili krivično delo dogovaranja ishoda takmičenja u Superligi Srbije.

Disciplinska komisija FSS kaznila je pre dva dana Kolubaru oduzimanjem devet bodova u Superligi Srbije, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja.

Sa po tri miliona dinara kažnjeni su Spartak i Mladost.

Foto: Instagram/napredak.official

Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva SLS Mladost – Kolubara i Kolubara – Spartak.

“U pravcu utvrđivanja svih činjenica i provera verovatnosti navoda iznetih u sredstvima javnog informisanja, tužilaštvo je zahtevalo prukupljanje potrebnih obaveštenja radi preduzimanja svih mera i radnji u cilju otkrivanja krivičnog dela i učinioca”, rekla je za Tanjug portparol tog tužilaštva Jelena Živojinović.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i ocene svih prikupljenih dokaza Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu će o daljem toku postupka obavestiti javnost.Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar