ZVEZDA I PARTIZAN U DONJOJ TRNAVI! Na ovom terenu će se sledeće sezone igrati Superliga!

Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca odlučio je da naredne sezone mečeve Superlige Srbije igra u Donjoj Trnavi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printskrin Facebook/FK “Sloga” Donja Trnava

Ovo je odlučeno zbog gradnje novog stadiona “Čika Dača”. Donja Trnava je selo između Kragujevca i Topole, a ima manje od 1000 stanovnika.

Utakmice će se igrati na fudbalskom kompleksu “Pampas” za koji je potrebno da se srede još neke stvari da bi ispunjavao uslove za Superligu.

– Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

– S obzirom na to da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu “Mladost”, kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu naš klub nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi.

– Gospodin Bratislav Milanović, idejni tvorac fudbalskog kompleksa “Pampas” u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu.

– Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni – navodi se u saopštenju Radničkog.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar