Privredna komora Srbije započela s kampanjom “Osnažena žena – jača porodica”

Komora će u prvoj fazi kampanje zajedno sa partnerima u 10 opština informisati žene kako i gde mogu da apliciraju za dostupna sredstva namenjena pokretanju sopstvenog biznisa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,Ilustracija

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) u saradnji sa Fondacijom “Humana srca” i organizacijom “321 Srbija” pokrenuo je danas kampanju “Osnažena žena – jača porodica”, čiji je cilj jačanje ekonomskog položaja žena u društvu, saopšteno je iz PKS.

Komora će u prvoj fazi kampanje zajedno sa partnerima u 10 opština informisati žene kako i gde mogu da apliciraju za dostupna sredstva namenjena pokretanju sopstvenog biznisa.

Pet žena, odnosno porodica dobiće “Urbanu farmu”, mini poljoprivrednu farmu koja je dovoljna da se u njoj tokom cele godine proizvodi hrana za porodicu, dok će ostvarene viškove hrane žene moći da plasiraju na tržište i tako ostvare dodatni prihod za sebe i svoje porodice.

“U 10 opština ćemo ženama pokazati na koji način mogu da apliciraju za sredstva, napišu biznis plan i predstaviti im sve informacije o tome šta država i PKS rade kada je u pitanju ekonomsko osnaživanje žena”, izjavila je direktor Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

Prema njenim rečima, kampanja je samo početak saradnje sa 10 opština, a u narednom periodu će se nastaviti i u drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.

Osnivačica i upraviteljka Fondacije “Humana srca” Danijela Vasiljević rekla je da žene mogu i žele da se ekonomski osnaže, ali da im često nedostaju informacije i podrška, te je Fondacija u svoj tim uključila i tim psihologa i psihijatara.

Privredna komora Srbije potpisala je danas i Memorandum o saradnji sa organizacijom “321 Srbija” u cilju podrške i daljem radu na osnaživanju položaja žena u društvu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar