SKANDAL NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO: Evo šta je prethodilo napadu na Borjana! Oglasio se i FSS

Huligan koji je udario kapitena Crvene zvezde Milana Borjana na gostovanju Radničkom iz Kragujevca, vređao ga je 90 minuta, a golman mu se na poluvremenu i obratio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Huligan koji je udario kapitena Crvene zvezde Milana Borjana na gostovanju Radničkom iz Kragujevca, vređao ga je 90 minuta, a golman mu se na poluvremenu i obratio.

Nije prvi put da golman srpskog šampiona proživljava neprijatne scece, da mu vređaju porodicu i skandiraju pogrdno tokom celog meča, ali ne pamti se da je on, ili bilo ko drugi fizički napadnut na stadionu od strane navijača suprotnog tima.

Prema saznanjima Informera, navijač Radničkog koji je na utakmicu došao u majici navijačke grupe “đavoli 1989” od početka je vređao Borjana.

Do poluvremena mu je izgovorio mnogo užasnih uvreda na račun porodice. Na pauzi mu je Borjan prišao i rekao mu: “Svaka ti čast, baš si lepo vaspitan kad pred decom izgovaraš sve te uvrede”. Huligan nije prestao, a tribina je aplaudirala Borjanu na reakciji. Na kraju je golman prišao ogradi da se slika sa decom koja su ga dozivala, a onda je usledio šok.

– Na kraju su deca s tribine Radničkog zvala Borjana i zamolila ga da priđe da se slikaju i da im potpiše dresove i neke predmete koje su nosili. Učinio je to jer decu nikad ne odbija i dok je potpisivao, navijač je prišao i udario ga pesnicom u glavu. Milan je u trenutku hteo da se obračuna s njim, ali su ga ljudi oko njega smirili. Čim je stigao u svlačionicu, pozvao je suprugu Snežanu, koja je u tom trenutku bila s njihovim sinom na fudbalskom turniru u Arilju. Znao je da će se sigurno pojaviti vest da je napadnut i rekao joj je da ne brine i da je dobro – objasnio je naš izvor.

Iako je reč o ozbiljnom incidentu, cela fudbalska Srbija ćuti. Prvi koji je rešio da javno osudi nasilje je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović.

– FSS najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja i budite sigurni da će njegovi organi brzo i adekvatno reagovati. Direktor Superlige Srbije je na osnovu izveštaja delegata već podneo prijavu Disciplinskoj komisiji, koja će utvrditi činjenice i izreći odgovarajuće disciplinske mere u skladu s pravilnikom. Siguran sam da će i nadležni državni organi reagovati u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama – poručio je Šurbatović.

 



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar