SKANDAL U NAJAVI! Čuka neće ponovo da igra! Kiša, prekid, 2:0 za “brđane”…

Fudbalski klub Čukarički odbija da ispočetka igra polufinalni duel Kupa Srbije protiv Vojvodine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©)

Duel na “Karađorđu” je prekinut u 33. minutu zbog obilnih padavina pri vođstvu gostiju sa Banovog brda 0:2.

Međutim, problem je nastao jer će morati da se igra ispočetka što beogradskom timu nikako ne odgovara.

Prema Propozicijama takmičenja za Kup Srbije nije tačno definisano šta se radi kada je nastavak utakmica u pitanju, pa će tako morati da se primene rimene opšte odredbe Pravilnika o stalnim takmičenjima u sistemu FSS.

“Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno“, navodi se u Pravilniku o fudbalskim takmičenjima Fudbalskog saveza Srbije.

Propozicije u Kupu Srbije se razlikuju od onih u prvenstvu gde je tačno propisano da se u slučaju prekida utakmica nastavlja od onog minuta u kom je prethodno prekinuta. Međutim, toga nema u pravilniku Kupa.

Kako je preneo “Sportklub”, ljudi iz Čukaričkog ne žele da krenu sve ispočetka, a konačnu odluku će doneti Takmičarska komisija.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar