DALJE NEĆETE MOĆI: YouTube neće dozvoliti da blokirate reklame

Čelnici popularne platforme sproveli su mali eksperiment da vide mogu li se korisnici naterati na plaćanje Premijum opcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

U Youtubeu su svesni da mnogi korisnici koriste ekstenzije za blokiranje reklama kao što su AdBlock ili uBlock Origin, zahvaljujući kojima mogu da spreče prikazivanje dosadnih reklama.

Isto tako, svesni su da su adblockeri dobar saveznik u borbi protiv plaćanja Premium pretplate, pa su stoga odlučili da sprovedu jedan eksperiment kojim žele da nateraju korisnike da plate YouTube Premium.

Jedan korisnik Reddita (Sazk100) objavio je skrinšot posebne poruke pri pokušaju reprodukcije video snimka. YouTube sprečava reprodukciju video snimka ako je adblocker uključen, a nudi dve opcije: ili da odustanete od upotrebe adblocka i gledate brojne reklame ili da isprobate YouTube Premium.

Ispostavilo se da je ovaj eksperiment ograničen na mali broj ljudi i moguće je da ova ideja u potpunosti neće zaživeti.

Međutim, ne bi bilo iznenađujuće da se ovaj eksperiment pretvori u nešto trajno, u nešto što će doći svim korisnicima. U tom slučaju mnogi bi verovatno radije odustali od YouTubea, nego što bi prihvatili plaćanje Premiuma.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar